saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vadim Ivanovich Utkin

Data d'investidura:
23 de novembre de 2011
Padrí:
Luis Martínez Salamero
Àrea de coneixement:
Enginyeria

Vadim Ivànovitx Utkin (1937-2022) es va llicenciar en Enginyeria a l’Institut de Sistemes de Potència de la seva ciutat natal, Moscou, l’any 1960. Va entrar a formar part del cos d’investigadors de l’Institut de Cibernètica, on va obtenir els doctorands d’universitat (1964) i d’estat (1971). Va dirigir el Laboratori de Sistemes de Control Discontinu entre el 1973 i 1994, any aquest últim en què es va traslladar als Estats Units, on fins el 2002 va ocupar la càtedra Ford per a professors visitants distingits de la Universitat Estatal d’Ohio a Columbus (EUA). Actualment és catedràtic als departaments d'Enginyeria Mecànica i Enginyeria Elèctrica d'aquesta Universitat.

El treball del Dr. Utkin està profundament arrelat a l’enginyeria, és interdisciplinari i aplicable a moltes especialitats d’aquesta ciència. Els seus resultats teòrics s’han aplicat a diferents camps com en la indústria petroquímica, en la metal·lúrgia o en la regulació de motors turbodièsel, entre d’altres.

En el discurs d’investidura, Vadim Ivànovitx Utkin, va expressar la seva visió de la relació entre l’art i la ciència, les semblances i els diferències entre els processos de creació.