saltar al contingut principal
Cercar
URV

Piet van Leeuwen

Data d'investidura:
14 d'octubre de 2009
Padrina:
Carmen Claver
Àrea de coneixement:
Química

Piet van Leeuwen (Holanda, 1942) és un dels científics internacionals més rellevants en l’àrea de la catàlisi. Les contribucions que hi ha fet són referència obligada. Va ser el primer a publicar sobre la utilització de dendrímers en catàlisi en un article a Nature i és autor del llibre de text de referència en catàlisi homogènia: Homogeneous Catalysis, understanding the art, editat el 2004. Ha dirigit i/o codirigit 40 tesis doctorals i ha assessorat nombroses companyies de tots els continents.

Ha estat professor convidat en diverses universitats: Tolosa de Llenguadoc, Tarragona, Bordeus, Friburg, Ginebra, Ciutat de Mèxic i ha impartit nombrosos cursos en indústries com la Shell, DSM, Sasol, BASF. Pertany al comitè científic de les revistes de química més importants.

Des del 2004 és cap d’un grup de recerca a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) de Tarragona, activitat que compatibilitza amb la recerca a la Universitat d’Amsterdam.

En el seu discurs d'investidura, va efectuar una breu i clara exposició  dels reptes que actualment es presenten en el desenvolupament mundial i en el medi ambient, així com el valor d'aplicar una química sostenible.