saltar al contingut principal
Cercar
URV

Paul Preston

Data d'investidura:
15 de maig de 2015
Padrins:
Josep Sánchez Cervelló i Alberto Reig
Àrea de coneixement:
Història

Paul Preston va néixer a Liverpool (Regne Unit) l'any 1946. El 1968 es va llicenciar en Lletres i l'any 1975 es va doctorar en Historia per la Universitat d'Oxford. És un dels hispanistes més prestigiosos dels segles XX i XXI.

Va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili el 15 de maig de 2015, en una sessió acadèmica celebrada al Paranimf d'aquesta institució. Va ser apadrinat pels professors Josep Sánchez Cervelló, d'Història Contemporània i Alberto Reig, de Ciència Política.

En el seu discurs, Paul Preston va declarar que la URV, la província de Tarragona i Catalunya "són tres espais que tenen una gran importància en la meva vida". Catalunya el va distingir els mèrits amb el Premi internacional Ramon Llull al 2005, on se l'hi reconeix l'aportació teòrica o pràctica que ha significat una important contribució al coneixement, reconeixement, promoció o defensa d'una o més cultures i nacions sense Estat.

Paul Preston ocupa des de 1994 la càtedra Príncep d'Astúries d'Estudis Hispànics al London School of Economics and Political Science de la Universitat de Londres, on dirigeix el Centre Cañada Blanch d'Estudis Espanyols Contemporanis. A més, posseeix l'Encomana de l'Ordre del Mèrit Civil, la Gran Creu de l'Orde d'Isabel la Catòlica i és membre de l'Acadèmia Britànica.