saltar al contingut principal
Cercar
URV

Miguel A. Torres Riera

Data d'investidura:
21 d'octubre de 2016
Padrí:
Joan Miquel Canals
Àrea de coneixement:
Enologia

Miguel A. Torres és empresari de referència mundial en el món de la vitivinicultura. Va estudiar Enologia a la Universitat francesa de Dijon abans d'incorporar-se a l'empresa familiar, Bodegas Torres, com a quarta generació. L'any 1963 va ocupar el càrrec de director tècnic, i al 1991 en fou nomenat president i conseller delegat. Actualment, són els seus fills que porten l'empresa, on ell es responsabilitza de l'àrea de medi ambient.

El padrí, el professor i degà de la Facultat d'Enologia, Joan Miquel Canals, va destacar que la principal dedicació de Miguel A. Torres ha estat forjar una empresa multinacional amb un criteri totalment diferent al que es tenia a Espanya en el anys 70, en què el comerç del vi estava regit per la variable preu. Mentre, a Torres, la qualitat, la recerca, la innovació i el màrqueting han estat sempre la seva senyera. Ha donat vins tan reconeguts mundialment com "Mas La Plana", "Coronas", "Gran Coronas", o "Milmanda".

L'ADN de Bodegas Torres es resumeix en 9 punts clau, que posen en primer lloc les persones i a continuació l'ecologia, el comerç just, la responsabilitat social, la innovació, la internacionalització, el màrqueting, la família i finalment la gran família del vi.

Estudiós del canvi climàtic, durant la seva intervenció Miguel A. Torres va descriure detalladament l'evolució del clima des de la Prehistòria, per arribar al segle XX amb la constatació de l'escalfament del planeta i l'efecte hivernacle. Per a Miguel A. Torres, el balanç actual és pessimista, malgrat alguns avenços pactats internacionalment, per les estructures econòmiques existents i perquè la societat no està convençuda que és urgent canviar l'estil de vida.