saltar al contingut principal
Cercar
URV

Joan Guinjoan i Gispert

Data d'investidura:
19 d'octubre de 1999
Padrina:
Mercè Jordà
Àrea de coneixement:
Música

El músic i compositor Joan Guinjoan va ser investit doctor honoris causa en una cerimònia desenvolupada el 29 d’octubre de 1999. Va actuar de apdrina qui era llavors directora del Departament d’Història i Geografia de la URV, Mercè Jordà. Durant l’acte es va poder escoltar l’obra Magic, creada pel mateix personatge.

Tot i que ha gaudit d’altres premis i reconeixements, aquesta era la primera vegada que  era investit amb un doctorat honoris causa. En el seu discurs Guinjoan va referir-se a l’alegria que li comportava aquest guardó, promogut per una universitat de la seva terra, doncs és anscut a Riudoms (Baix Camp). També va expressar el desig que el seu exemple serveixi perquè la música contemporània formi part dels departaments universitaris, “com jo mateix he pogut comprovar com a professor resident convidat a la Universitat de Califòrnia, de Santa Bàrbara”, va asseverar.

Entre molts d’altres, té el Premi Nacional de Música d’Espanya, el Premi Nacional de Música de la Generalitat, és Chevalier des Arts et Lettres i Officier des Arts et Lettres de França, i finalista al Premi Mundial del Disc IRCA (Nova York).