saltar al contingut principal
Cercar
URV

Jean Watson

Data d'investidura:
23 de novembre de 2010
Padrina
María Jiménez
Àrea de coneixement:
Infermeria

Jean Watson és infermera i doctora en psicologia educativa i "counseling". Professora Distinguida en Infermeria de la Universitat de Colorado, és doctora honoris causa per set universitats. La filosofia sobre el cuidatge que ha desenvolupat s’utilitza com a guia de models transformatius de les pràctiques d’assistència i de tractaments, tant per als professionals de la Infermeria com per a pacients en diversos contextos d’arreu del món.

Infermeres clíniques i programes acadèmics d’arreu del món utilitzen les seves publicacions tant sobre la filosofia i la teoria del cuidatge humà, com sobre l’art i la ciència del cuidatge en infermeria. Ho fan escoles d'Infermeria de més de 29 països de tot el món, entre elles la de la URV.

Jean Watson té més de 300 publicacions, entre elles catorze llibres, ha rebut nombrosos títols i premis i actualment treballa en diferents projectes de recerca. L’any 2008, va crear una fundació sense ànim de lucre: l’Institut de la Ciència del Cuidatge Watson, per promoure el treball de la Ciència del Cuidatge al món.