saltar al contingut principal
Cercar
URV

Mohamed Jamal Deen

Data d'investidura:
07 de març de 2014
Padrí:
Benjamí Iñíguez
Àrea de coneixement:
Enginyeria Electrònica

Jamal Deen és llicenciat en Física i Matemàtiques a la Universitat de Guyana, i doctorat en Enginyeria Electrònica i Física Aplicada a la Universitat de Case Western Ohio. La seva gran producció acadèmica passa per ésser coeditor de 22 llibres, per aportar més de 250 articles en revistes científiques i per tindre 6 patents.

El seu treball com a investigador destaca per les importants contribucions que ha ofert al camp de l’enginyeria electrònica, i molt especialment als dispositius semiconductors i sensors, cosa que l’ha fet mereixedor d’una gran quantitat de premis com el Fellow de l'Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE), i Fellow de Electrochemical Society (ECS).

Durant el seu discurs d’investidura, Jamal Deen es va mostrar orgullós per ser “el primer doctor honoris causa a la URV de Canadà”. Va definir la seva trajectòria com un plaer per fer recerca i impartir formació, tot recordant els seus orígens humils que li han inculcat valors com la perseverança, la concentració o el respecte als altres. Per últim, aprofità per enviar un missatge als joves investigadors instant a la col•laboració amb científics d’altres disciplines, assegurant que aporta una gran satisfacció i és el pas que marca la diferència.

El rector, Francesc Xavier Grau, durant l’entrega d’atributs, va manifestar l’honor i el privilegi que suposa integrar a Jamal Deen a la comunitat universitària. La ingent producció científica i els seus esforços per la millora de la societat són algunes de les característiques que va voler accentuar el rector, valors que la URV busca emfatitzar i amb els quals se sent identificada.