saltar al contingut principal
Cercar
URV

Hugh Scott Fogler

Data d'investidura:
15 d'abril de 2016
Padrí:
Azael Fabregat
Àrea de coneixement:
Enginyeria Química

Hugh Scott Fogler (1942), professor de la Universitat de Michigan, és considerat una institució en el món de l'enginyeria química i ha destacat tant en la docència com en la recerca i la transferència de tecnologia.

Les seves idees han inspirat l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV, i aquesta universitat el va investir doctor honoris causa en un acte celebrat el 15 d'abril de 2016, apadrinat pel professor Azael Fabregat.

Les seves recerques s'han centrat en l'aplicació dels principis de l'enginyeria de la reacció química a la indústria del petroli, en el transport i reacció en medis porosos, en cinètiques de gel·lació i en l'estabilitat dels asfaltens en fluxos multifàsics. Ha publicat més de 200 articles científics i, al seu costat, s'han doctorat més de 40 estudiants. Ha liderat molts projectes de recerca finançats per agències governamentals americanes i per companyies privades.

En el seu discurs d'investidura, Hugh Scott Fogler va assenyalar que els combustibles fòssils, la font majoritària d'energia que avui s'utilitza, seran insuficients per satisfer la demanda universal i l'any 2050 preveu un col·lapse i un punt d'inflexió en l'economia mundial. S'ha referit a les fonts alternatives (hidroelèctrica, eòlica o geotèrmica) i el seus condicionants i especialment a l'energia solar, descrivint-ne els diferents sistemes i les investigacions en diferents plantes als EUA.