saltar al contingut principal
Cercar
URV

Amin Maalouf

Data d'investidura:
6 d'abril de 2006
Padrí:
Enric Olivé
Àrea de coneixement:
Humanitats

Va néixer a Beirut en l’any 1949. Es va educar a les escoles franceses de Jesuïtes de Beirut, on va estudiar sociologia i economia política. Va començar escrivint com a periodista articles de política internacional al diari Al Nahar.

Durant la guerra civil libanesa del 1976 es va exiliar a França. Va continuar la seva carrera de periodista com a redactor en cap de Jeune Afrique, cobrint nombrosos esdeveniments importants com la guerra de Vietnam o la revolució de Iran, i va fer reportatges en més de seixanta països entre el quals hi ha l'Índia, Bangladesh, Etiòpia, Somàlia, Kenya, Iemen i Algèria.

A partir del 1985, Amin es dedica plena i exclusivament a l’escriptura. Nombroses de les seves novel•les es basen a l’Orient Mitjà, l’Àfrica i el Mediterrani sempre amb un denominador comú: la lluita per la coexistència i la tolerància de les diferents cultures. Ha rebut el premi Mediterrani 2004 per “Orígens”, el Premi Goncourt 1993 per la seva obra “La Roca de Tanios”, i el premi Maison de la Presse 1988 per “Samarcanda”.