saltar al contingut principal
Cercar
URV

Amartya Kumar Sen

Data d'investidura:
28 de juny del 2004
Padrí:
Agustí Segarra
Àrea de coneixement:
Economia

Amartya Kumar Sen, Premi Nobel d’Economia el 1998 i Premi Internacional Catalunya el 1997, és el dissetè doctor honoris causa que ha investit la Universitat Rovira i Virgili. Durant l’acte, que es va dur a terme el 28 de juny de 2004, es va reconèixer el seu compromís amb l’ètica econòmica, la igualtat i la llibertat de les persones i de les societats.

Agustí Segarra, catedràtic d’Economia Aplicada de la URV i director del Centre d’Investigació i Desenvolupament Empresarial de la Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat, va presentar els mèrits acadèmics i professionals del Dr. Sen. Aquest professor i investigador va néixer a Santiniketan (Índia, 1933), va estudiar a la Universitat de Calcuta i posteriorment al Trinity College de Cambridge. Ha estat docent a l’Escola d’Economia de Dehli i a l’Escola d’Economia de Londres, i professor a les universitats de Berkeley, Oxford i Harvard.

El Premi Nobel li va ser concedit per les contribucions en l’àmbit de l’economia del benestar i la igualtat d’oportunitats, els problemes de desenvolupament econòmic, la pobresa, la desigualtat i la fam.