saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra URV-T-Systems Cloud Computing

La Càtedra URV-T-Systems Cloud Computing és el resultat d'un conveni de col·laboració entre la URV i T-Systems.

Aquesta Càtedra té com a missió principal analitzar l'impacte de la tecnologia Cloud al món empresarial i a la societat en general, a través de la investigació, la formació i la divulgació. Es busca aprofundir en el coneixement sobre el Cloud Computing i les seves implicacions en diferents aspectes, capacitar estudiants i professionals en aquesta àrea i apropar el coneixement sobre aquesta tecnologia a la societat en general. Tot això amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament i l'expansió del Cloud Computing en diferents àmbits de la societat.

Concebuda com a eina de reflexió interdisciplinària, de debat i de divulgació al voltant del Cloud Computing, la Càtedra es basarà en tres pilars fonamentals, que són la investigació, la formació i la divulgació i, per tant, ha de permetre el compliment dels objectius següents:

  1. Investigació: La Càtedra analitzarà l'impacte del Cloud Computing al món empresarial i a la societat a través de la investigació. Es faran estudis, es recopilaran dades i s'interpretaran resultats per aprofundir en el coneixement sobre aquesta tecnologia i les seves implicacions. S'investigaran diversos aspectes, com l'àmbit laboral, la seguretat de la informació i la privadesa dels usuaris. També es buscarà identificar els beneficis i els desafiaments que planteja el Cloud Computing per a les empreses i la societat, i es buscarà abordar-los de manera efectiva. La Càtedra es compromet a mantenir-se actualitzada en les darreres tendències i avenços en aquesta àrea, contribuint al desenvolupament del coneixement sobre el Cloud Computing i les seves implicacions a la societat.
  2. Formació: La Càtedra realitzarà la formació d'estudiants i professionals en l'àrea del Cloud Computing. S'impartiran cursos, seminaris, tallers i altres activitats formatives per proporcionar als participants un ampli i complet coneixement del Cloud Computing. S'enfocarà a desenvolupar una comprensió sòlida dels conceptes clau de l'arquitectura d'aplicacions natives del núvol, així com dels serveis i les eines utilitzats per implementar i escalar aquestes aplicacions de manera efectiva. La formació és crucial per capacitar els estudiants i professionals, dotant-los de les habilitats necessàries per comprendre i aplicar adequadament el Cloud Computing.
  3. Divulgació: La divulgació és essencial per a la Càtedra de Cloud Computing, ja que buscarà difondre el coneixement sobre aquesta tecnologia a la societat en general. Utilitzarà diferents canals de comunicació, com esdeveniments, articles, materials educatius i xarxes socials, per fer la informació accessible i comprensible. A més de promoure el Cloud Computing, s'enfocarà a educar sobre la seguretat, privadesa i protecció de dades al núvol. L'objectiu és fomentar un ús responsable i ètic d'aquesta tecnologia, compartint-ne els beneficis amb un públic divers i contribuint al seu desenvolupament i expansió en diversos àmbits de la societat.