saltar al contingut principal
Cercar
URV

MEDICAL ANTHROPOLOGY RESEARCH CENTER (MARC)

El Medical Anthropology Research Center (MARC) té per objectiu principal convertir-se en un centre de referència en la generació, socialització i transferència del coneixement derivat de la recerca en l’àmbit de l’antropologia mèdica, la sociologia mèdica, les ciències socials i humanes vinculades a la salut, els estudis de comunicació i el risc en l’àmbit de la salut, la història de la ciència i la història de les dones. No es tracta d’una suma d’investigadors de cada àmbit sinó que la nova estructura ha de proporcionar un valor diferencial que li donarà sentit.

Un altre dels objectius es posicionar la URV i Tarragona com a referent en antropologia mèdica i desenvolupar, també, un espai de la recerca aplicada en el sector privat. En aquest sentit, el MARC vol servir per obrir noves sortides al personal investigador en antropologia mèdica, més enllà de la recerca clàssica, com són la comunicació o el desenvolupament de nous productes.

En aquesta línia, el MARC agrupa investigadors de Comunicació, Infermeria, Economia i Empresa, Filologia Catalana, Història i Història de l’Art i Medicina i Cirurgia.

La trajectòria de la URV en formació i recerca en antropologia mèdica han estat les claus i la base de la creació del MARC.

La seva intenció és, a curt termini, mostrar i internacionalitzar l’oferta formativa tant de màster com de doctorat i posar en relleu la preparació i disponibilitat de participar en accions de recerca a escala global; així com per destacar les possibilitats de transferència a partir, sobretot, d’aquestes aliances internes. En una segona fase es pretén convertir en una plataforma per a optar i presentar projectes competitius.

web

 Contacte

 Director: Josep M. Comelles, M.D.; Ph.D.

 Campus Catalunya, Av. Catalunya 35 43002 Tarragona

 977 559 748

 josepmaria.comelles@urv.cat