Programa Aprofundiments
Aprofundiments és una activitat organitzada per l'Oficina de l’Estudiant i l'Institut de Ciències de l'Educació que ofereix formació al professorat de secundària sobre els coneixements i la recerca generats en les diferents disciplines acadèmiques.
Oferta de cursos VIRTUALS Juliol del 2020 (del 29 de juny al 3 de juliol)
- La gramàtica a l’aula: conceptes i recursos
- La ciència en una copa de vi
- Wims, una eina per a la docència virtual
Sentim comunicar que tots els cursos han tancat la seva inscripció per haver-se esgotat les places oferides.
- La gramàtica a l’aula: conceptes i recursos.
- La publicació del Glosario de términos gramaticales de la RAE-ASALE, un llibre adreçat als professors de secundària i batxillerat, suposarà un canvi que afectarà sens dubte el desenvolupament dels continguts a les aules i els exàmens de selectivitat.
Per aquest motiu, el Departament de Filologies Romàniques proposa aquest curs amb un doble objectiu: presentar aquesta actualització terminològica de l'assignatura de Llengua espanyola i literatura i facilitar eines per fer més propera i atractiva la disciplina als estudiants - Campus Virtual URV
- Especialitat del professorat participant: professors de secundària i alumnes del màster de professorat de secundària
- Activitat reconeguda pel Departament d'Educació a través de l'ICE URV amb una certificació de 20 hores (codi 7000170021)
- Dies: del 29 de juny al 3 de juliol
- Gratuït
- Programa
- TANCADA LA INSCRIPCIÓ. ESGOTAT
- La publicació del Glosario de términos gramaticales de la RAE-ASALE, un llibre adreçat als professors de secundària i batxillerat, suposarà un canvi que afectarà sens dubte el desenvolupament dels continguts a les aules i els exàmens de selectivitat.
- La ciència en una copa de vi.
- En aquest curs estudiarem el procés biològic de la fermentació amb una visió multidisciplinar on hi conflueixen ciències com la biologia, la química i les matemàtiques. Descobrirem les aromes que podem trobar en el vi i aprendrem a relacionar-les amb els processos fermentatius a què es sotmet el raïm per obtenir un aliment que és clau en l'economia del nostre país.
- En acabar el curs, sabrem què es una fermentació, quins microorganismes són responsables que es produeixi i quines reaccions enzimàtiques hi concorren. També coneixerem l'estructura (bio)química i la forma d'analitzar les molècules implicades, així com els paràmetres que determinen els processos fermentatius. Amb l'estudi de la cinètica fermentativa i enzimàtica, així com dels canvis d'acceleració que es produeixen, aproximarem el món de la física i les matemàtiques a la nostra copa de vi
- Campus Virtual URV
- Especialitat del professorat participant: ciències
- Activitat reconeguda pel Departament d'Educació a través de l'ICE URV amb una certificació de 20 hores (codi 7000180021)
- Dies: del 29 de juny al 3 de juliol
- Programa
- TANCADA LA INSCRIPCIÓ. ESGOTAT
- WIMS, una eina per a la docència virtual
- WIMS és una eina pensada per a la generació d’exercicis amb diferents nivells d’aleatorietat. Està pensada per adaptar la dificultat dels exercicis a les necessitats de cada alumne. Facilita molt la feina de generar exercicis, així com el seguiment del treball de l'alumne i la seva avaluació. Disposa d'una col·lecció molt gran d'activitats en matemàtiques, física, química, llengua, biologia, idiomes, etc. A banda de la presentació de l’eina, es treballarà en la gestió a nivell alumne i professor, la creació de classes i de fulls d’exercicis, així com la generació d’activitats noves.
- Campus Virtual URV
- Especialitat del professorat participant: cap
- Activitat reconeguda pel Departament d'Educació a través de l'ICE URV amb una certificació de 30 hores (codi 7000190021)
- Dies: del 29 de juny al 3 de juliol
- Programa
- TANCADA LA INSCRIPCIÓ. ESGOTAT