saltar al contingut principal
Cercar
URV

Projecte SustainComp

Al món es retiren cada any milions de portàtils que encara es troben en condicions de donar servei. Simplement sanejant-los i carregant-los amb programari educatiu, poden esdevenir una eina molt poderosa per desbloquejar la bretxa digital educativa arreu del món. El projecte s'executa simplement amb la bona voluntat de les persones a través de la contribució amb el seu temps (la col·laboració global) recollint, sanejant i transportant els ordinadors, i amb els recursos no utilitzats, com ara ordinadors portàtils o espai d'equipatge dels viatgers i, per tant, no es necessària inversió econòmica per a dur a terme l'objectiu. Així mateix no es produeixen emissions de contaminants addicionals, atès que s'aprofiten viatges programats per a altres funcions.

Aquesta iniciativa de la URV Solidària col·labora amb la plataforma Labdoo (labdoo.org) que és la xarxa social mundial, amb origen a catalunya, a través de la qual es coordinen tots els processos i s'intercanvia lliurement tota la informació tant tècnica com de material disponible, així com de desplaçaments possibles. Qualsevol persona interessada s'hi pot inscriure i exercir alguna d'aquestes funcions; pot ser donant, sanejador/a, viatger/a, etc.

Qualsevol persona o entitat que vulgui fer donació de maquinari informàtic en desús el pot dipositar en qualsevol dels CRAI de la URV. Això cal fer-se previ avís per tal de valorar els equipaments i preparar la recepció del material degudament.