saltar al contingut principal
Cercar
URV

Llista d'associacions i grups d'estudiants

Associacions d’estudiants
Grups d’estudiants
Associacions d’Alumni

Associacions d’estudiants

Associació d'alumnes i exalumnes de Dret Ambiental de Tarragona (AAEDAT)


L'Associació d'Alumnes i Exalumnes de Dret Ambiental de Tarragona (AAEDAT) és una associació sense ànim de lucre constituïda el 27 d'octubre de 2009 per iniciativa dels alumnes i ex alumnes del Màster en Dret Ambiental de Tarragona que imparteix el Departament de Dret Públic i el Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT) de la Universitat Rovira i Virgili. El seu objectiu és agrupar i representar els alumnes i exalumnes d'aquest màster, així com difondre i conscienciar sobre els reptes mediambientals.

 

Associació d'Estudiants de Ciències de Salut (AECS)


L'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) és una associació d'estudiants universitàries de caire social, científic i cultural que concep la salut com un valor fonamental i universal que ha esdevingut una opció política. La seva missió és promoure que les professionals de la salut estiguin ben formades, respectin la diversitat cultural i de pensament i treballin per una sanitat universal, pública, sostenible i de qualitat que garanteixi una vida digna en un món just, fonamentat en els drets humans.

Associació URVoltage Racing


URVoltage Racing és una associació d'estudiants que neix amb el propòsit de dissenyar i construir una moto elèctrica de competició per participar a la MotoStudent, la única competició universitària a nivell mundial, organitzada per Moto Engineering Foundation i TechnoPark MotorLand. L'equip està format per estudiants de diferents àmbits com l'enginyeria, la comunicació i l'economia. També busca fomentar les vocacions en l'àmbit de l'enginyeria, tant entre els estudiants universitaris com de secundària.

     

Colla Castellera Universitària els Pataquers de la URV


Els Pataquers de la URV són una colla castellera universitària fundada a finals del 2007 i que està formada exclusivament per membres de la comunitat de la Universitat Rovira i Virgili. A més de la pràctica castellera, s'han fixat com a objectiu fer difusió i promocionar el món casteller i tot el que l’envolta entre la comunitat universitària. Al mateix temps, proporcionen un espai de relació social en el marc del fet casteller.

URbots


Urbots és una associació enfocada especialment als estudiants d'enginyeria de la URV. Durant el curs, realitzen diversos projectes relacionats amb la robòtica com, per exemple, la construcció d'un braç robòtic o de cotxes autònoms. El seu objectiu és potenciar i aprofundir en diferents facetes que potser no es tracten a classe. A més, Urbots participa activament en la realització d'activitats com la First Lego League i la Nit de la Ciència i participa en jornades que fomenten el coneixement de la robòtica.

Associació d'estudiants de Filologia Catalana de la URV


L'Associació d'estudiants de Filologia Catalana de la URV neix amb el propòsit de dinamitzar i promocionar el Grau de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat Rovira i Virgili per fer-ne créixer el nombre d'estudiants i reivindicar un paper preeminent en la societat. També es marquen com a objectiu el fet de representar i acompanyar els estudiants del grau durant tota la seva vida acadèmica i l'organització d'activitats que fomenten la llengua i la literatura de Catalunya. Participen activament de la vida universitària de la URV, de la Xarxa Vives d'Universitats i col·laboren amb altres associacions i grups d'estudiants per tal de vitalitzar la comunitat universitària.

Associació Tabletop Games Tarraco


L'Associació Tabletop Games Tarraco promou la creació d'un entorn de socialització en l'àmbit universitari amb els jocs de taula, els jocs de rol i els wargames com a eix principal. Per aconseguir-ho i oferir una opció lúdica de relació dins de la comunitat universitària, promou i organitza activitats vinculades als àmbits d'interès de l'associació i, en definitiva, treballa per crear un espai d'entreteniment i didàctic obert a tothom. Per assolir els seus objectius organitzen dies de jocs, tornejos i esdeveniments de portes obertes per difondre aquestes formes d'oci alternatiu.

S'HA ACABAT! Joves per la Defensa de la Constitució


La delegació de S'ha acabat! A la URV es crea amb el propòsit de defensar els valors recollits a la Constitució espanyola i en l'Estatut d'Autonomia, així com el dret dels estudiants a tenir una universitat pública tolerant i lliure d'ideologies. Per aconseguir aquest objectiu, busquen el foment i la defensa del pluralisme polític, lingüístic i cultural en la societat catalana mitjançant tot tipus d'activitats, com actes culturals, debats i col·loquis.

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe)


L’associació d’estudiants AEGEE -Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe té com a objectiu promocionar l'ideal d'Europa, els valors democràtics, el respecte als drets humans, fomentar la tolerància, la cooperació transfronterera i la mobilitat a través de la integració Europea i el foment d’una dimensió europea en l’educació entre els joves europeus.

Grups d'estudiants

Col·lectiu Cultural Alma Mater


El Col·lectiu Cultural Alma Mater és un grup d'estudiants que promou i organitza activitats culturals a la Universitat amb la cultura, entesa com una potent eina de transformació, com a fil conductor. Entre els seus objectius hi destaquen la promoció de la cultura com a eina transformadora, l’organització d’activitats de caire cultural als campus i al conjunt de la Universitat, així com la voluntat de crear espais segurs per fomentar la relaxació i el gaudi en el marc de la vida universitària.

Associacions d'Alumni

Associació de Biotecnòlegs de Catalunya – ASBTEC (Delegació Tarragona)


ASBTEC es projecta al futur com l'entitat de referència per a professionals i estudiants de Biotecnologia a Catalunya, capaç de reunir i dinamitzar a tot aquest potencial humà per a donar lloc a una xarxa col·laborativa  pels biotecnòlegs i per a la Biotecnologia. ASBTEC té com a missió promocionar la figura del Biotecnòleg i la Biotecnologia davant dels diferents actors del sector (administració, patronal i societat), vetllar per una formació de qualitat i contínua pels Biotecnòlegs, crear un espai que faciliti l'intercanvi d'idees i projectes, i promocionar  el desenvolupament d'una xarxa col·laborativa tant a nivell nacional com internacional.

Associació Intro-Ment


L'associació per a la investigació, desenvolupament, difusió i promoció de les tècniques de meditació terapèutiques INTRO-MENT és una associació d'alumni que desenvolupa, promociona i divulga tècniques meditatives terapèutiques des d'una perspectiva aconfessional. Un altre dels eixos de la seva raó de ser és l'estudi de les bases psicològiques i neuropsicològiques de les tècniques meditatives.