saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vicerectora de Política Acadèmica i Qualitat

Iolanda Tortajada 

El Vicerectorat de Política Acadèmica i Qualitat vetlla perquè l'oferta acadèmica de la URV es desenvolupi amb eficàcia i qualitat. Això implica un conjunt de processos que tenen a veure amb aspectes tan diversos i alhora complementaris com la matrícula, les normatives acadèmiques, els indicadors de qualitat dels processos d'ensenyament i aprenentatge, les modificacions i millores de normatives i titulacions, el reconeixement dels aprenentatges, la planificació docent, l'assoliment de les acreditacions i certificacions de les agències d'avaluació externes, i la relació amb centres adscrits. La seva missió, en definitiva, és que el mapa de titulacions de la URV es desplegui amb totes les garanties.

Currículum

Vaig néixer a Barcelona el 1969 i vaig estudiar Ciències Polítiques i Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 1993, he impartit docència en l'àmbit de la comunicació a les universitats Ramon Llull (1993-2000), de Barcelona (1998-2002), de Lleida (2003-07) i URV (des del 2007). Alhora, he anat assumint diferents responsabilitats de gestió, com ara la coordinació de pràctiques externes, de màster i de doctorat; el lideratge per posar en marxa diverses titulacions, com a cap de projecte, i la direcció del Departament d'Estudis de Comunicació. Des del maig del 2020 i fins al juny del 2022 he estat degana de la Facultat de Lletres.

Soc membre del grup de recerca consolidat Asterisc, en el marc del qual investigo sobre gènere i comunicació. El darrer projecte que he coordinat explora la producció de continguts per part d'adolescents i joves a les xarxes socials, la creativitat amb què expressen la seva identitat sexual i les eines que hi apliquen per prevenir i combatre els discursos d'odi en línia.

La meva producció investigadora ha estat acreditada favorablement per les agències oficials d'avaluació. He publicat en nombroses revistes destacades i amb impacte del meu àmbit, he liderat seccions en les associacions europea i espanyola de recerca en comunicació, i soc membre de la junta directiva de l'Associació Espanyola de Recerca de la Comunicació i vicepresidenta de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya.