saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vicerectora de Política Acadèmica i Qualitat

Iolanda Tortajada Giménez

Currículum

Des del 1993, he impartit docència en l'àmbit de la comunicació a les universitats Ramon Llull (1993-2000), de Barcelona (1998-2002), de Lleida (2003-07) i URV (des del 2007). Alhora, he anat assumint diferents responsabilitats de gestió, com ara la coordinació de pràctiques externes, de màster i de doctorat; el lideratge per a la posada en marxa de diverses titulacions, com a cap de projecte, i la direcció del Departament d'Estudis de Comunicació. Des del maig de 2020 i fins al juny de 2022, he estat degana de la Facultat de Lletres.

Soc membre del grup de recerca consolidat Asterisc, en el marc del qual investigo sobre gènere i comunicació. El darrer projecte que he coordinat explora la producció de continguts per part d'adolescents i joves a les xarxes socials, la creativitat amb què expressen la seva identitat sexual i les eines que hi apliquen per prevenir i combatre els discursos d'odi en línia.

La meva producció investigadora ha estat acreditada favorablement per les agències oficials d'avaluació. He publicat en nombroses revistes destacades i amb impacte del meu àmbit, he liderat seccions en les associacions europea i espanyola de recerca en comunicació i, actualment, soc membre de la junta directiva de l'Associació Espanyola de Recerca de la Comunicació i vicepresidenta de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya.