saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat

Jordi Diloli Fons

El Vicerectorat de Compromís Social i Sostenibilitat és responsable de les activitats d'extensió universitària: el campus extens i les antenes del coneixement, el voluntariat i la cooperació, la URV Ciutadana, l'Oficina de l'Esport, el programa d'Aprenentatge Servei i la política mediambiental de la URV.

Currículum

Nascut a Tortosa l'any 1964, educat entre Tivenys i Tortosa, l'any 1983 vaig traslladar-me a Tarragona per iniciar la formació universitària a l'aleshores Escola de Magisteri (1983-86), per cursar posteriorment la llicenciatura en Geografia i Història (1986-89). L'any 1994 em vaig incorporar al Departament d'Història i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili com a professor associat i el 2004 vaig passar a ser a professor lector. Des del 2010 soc professor agregat del Departament d'Història i Història de l'Art de la Facultat de Lletres.

Durant aquests prop de trenta anys com a docent a la URV, he impartit assignatures troncals, obligatòries i optatives de la llicenciatura en Història, la llicenciatura en Història de l'Art, el grau en Història, el grau en Història de l'Art i el grau en Història de l'Art i Arqueologia. També he participat en programes de doctorat, en assignatures de postgrau (graduat superior en Arqueologia de la URV) i en assignatures del màster en Arqueologia Clàssica (URV-UAB-ICAC). En aquest temps he dirigit i codirigit sis tesis doctorals.

Em l'àmbit de la gestió, he estat el responsable del grau en Història des del 2012 fins al 2022, i entre el 2018 i el 2022, responsable del sistema intern de garantia de la qualitat (SIGQ) de la Facultat de Lletres. Així mateix, he representat la Universitat Rovira i Virgili en diverses comissions, com la de Recerca d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, l'Òrgan Director del Projecte Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre o el Consell Assessor del Memorial de la Batalla de l'Ebre.

Arqueòleg per vocació, la meva especialitat és la protohistòria del Mediterrani, fet que m'ha permès ser l'investigador principal del grup de recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) i membre del grup de recerca consolidat Mirades sobre la Mediterrània a l'Antiguitat. D'Orient a Occident, de la Protohistòria a l'Antiguitat Tardana (MIRMED). La tasca investigadora que he dut a terme durant aquests anys està representada per les més de cent publicacions entre articles indexats, llibres, capítols de llibre, ponències i comunicacions a congressos, així com en la direcció de diversos projectes competitius i contractes d'abast nacional, estatal i internacional.