saltar al contingut principal
Cercar
URV

Rector

Josep Pallarès Marzal

El rector és la màxima autoritat acadèmica de la Universitat i qui la representa. Li corresponen totes les competències que no estiguin expressament atribuïdes a altres òrgans.

Currículum

Nascut al Perelló l'any 1967, he estat director general d'Universitats i director general de Planificació d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya (2016-19). A la Universitat Rovira i Virgili (URV) he estat vicerector de Política Acadèmica i de PDI (2014-16), vicerector de PDI (2008-14), vicerector de Transferència i Innovació (2006-08) i director del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (2000-06).

Vaig iniciar la formació acadèmica estudiant Física a la Universitat de Barcelona. L'any 1997 vaig defensar la tesi al Departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Posteriorment, vaig fer una estada postdoctoral d'un any a l'Institut Debye de la Universitat d'Utrecht, als Països Baixos.

Em vaig incorporar a la URV a l'octubre de 1991, on he estat titular d'escola universitària interí, titular d'escola universitària i titular d'universitat. Des del 2009 soc catedràtic d'universitat de Tecnologia Electrònica. He impartit principalment assignatures obligatòries de grau i optatives de màster a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria. A més, he dirigit i codirigit deu tesis doctorals, totes amb menció internacional. Soc professor distingit de la URV.

Soc membre del grup de recerca Nanoelectronics and Photonic Systems, autor de més de cent publicacions a revistes internacionals indexades (h = 40) i coautor de dues patents. He estat investigador principal de projectes de la Unió Europea, Consolider i del Plan nacional. Tinc experiència en dispositius semiconductors i fotònics. La meva línia de recerca actual és la fabricació, caracterització i modelització de cèl·lules solars amb materials orgànics i polimèrics. Soc senior member de la Societat de Dispositius Electrònics (EDS) de l'Institut d'Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE).