saltar al contingut principal
Cercar
URV

Comissionat de Sistemes d’Informació

Josep Maria Poblet Rius

Currículum

Vaig néixer a Valls l'any 1956 i, com gairebé a tots els vallencs, m'agraden els castells i les calçotades amb la família, els amics i els companys de feina.

Em vaig llicenciar en Química l'any 1979 per la Universitat de Barcelona, on també em vaig doctorar (1983). Després d'una estada postdoctoral a la Universitat d'Estrasburg vaig obtenir una plaça de professor titular de Química Física a la URV (1986). Soc catedràtic de Química Física des de 2001. L'any 2004 vaig fer una estada de recerca de dos mesos a la Universitat d'Emory.

Soc membre del grup de recerca Química Quàntica de la URV, del qual he estat responsable durant el període 2008-22. Soc coautor de més de 270 publicacions en revistes internacionals indexades (h = 55) relacionades amb l'aplicació dels mètodes de la química computacional a diversos camps de la química i de la ciència de materials. 

L'any 2012 vaig rebre el premi de Química Física de la Reial Societat Espanyola de Química. Dos anys després vaig ser nomenat Professor Distingit de la URV i, l'any següent, vaig ser guardonat amb el premi ICREA Acadèmia a l'excel·lència de la recerca. Com a vallenc, em va fer especial il·lusió rebre la consideració de "Vallenc de l'any" en l'edició de 2015, juntament amb Laia Vilà Nadal, de la Universitat de Glasgow.

He estat director del Departament de Química Física i Inorgànica en dues etapes (1997-2003 i 2011-17).