saltar al contingut principal
Cercar
URV

Comissionat d’Igualtat, Diversitats i Benestar

Víctor Merino Sancho

El Comissionat d'Igualtat, Diversitats i Benestar pretén avançar en igualtat per raó de gènere i garantir el respecte a les diversitats a la URV, així com treballar pel benestar de la comunitat universitària. Totes les accions s'orienten a garantir una URV més inclusiva i més igualitària, i a enfortir la transversalitat del gènere i el respecte a les diversitats en la vida acadèmica i l'activitat universitària de l'estudiantat, PDI i PAS. D'aquest comissionat depèn la Unitat d'Igualtat de la URV, l'atenció a la diversitat funcional i el Servei d'Atenció Psicològica (SAP).

Currículum

Vaig néixer a Xàtiva (València) l'any 1981. Soc doctor en Dret per l'Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València, màster en Violència Domèstica i de Gènere i màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional per la mateixa universitat. En l'actualitat soc professor agregat de Filosofia del Dret a la Universitat Rovira i Virgili (URV). He estat codirector de la Unitat d'Igualtat a la URV i soc membre de l'equip acadèmic de diferents programes de grau i postgrau de la Universitat de València, la Universitat Complutense de Madrid, la UOC o la UAB, a més de la URV. He coordinat sis edicions dels seminaris internacionals sobre mobilitat humana i drets humans que han tingut lloc a la URV i coordinats amb la Universitat d'Hiroshima, i soc secretari de la Revista Catalana de Dret Ambiental (RCDA).

Des de la meva tesi doctoral sobre violència de gènere i dret d'asil, he publicat tres monografies i més de 25 articles sobre igualtat, interseccionalitat, teories decolonials, la jurisprudència del TEDH o els drets LGBTIQ+. La meva recerca se centra en la violència de gènere, els estudis de gènere i els drets dels refugiats amb una perspectiva de drets humans. He estat investigador en més de quinze projectes competitius estatals d'R+D i en dos projectes competitius europeus, un dels quals un Daphne, finançat per la Comissió Europea (DG Justícia). A més, he participat en conferències nacionals i internacionals als Estats Units, Països Baixos, Regne Unit, Japó o Finlàndia, entre d'altres. He estat professor visitant a la Universitat de Manchester, la Facultat de Dret Hastings de la Universitat de Califòrnia (San Francisco), la Universitat Lliure de Berlín i la Universitat Lliure d'Amsterdam.