saltar al contingut principal
Cercar
URV

Comissionat de Govern Obert i TIC

Jordi Castellà Roca

La missió principal del Comissionat de Govern Obert i TIC és impulsar la millora contínua de les TIC, prioritzant la satisfacció de l'usuari i alineant aquestes actuacions amb l'estratègia general de la Universitat. Alhora, supervisa el Servei de Recursos Informàtics i TIC i copresideix la Comissió de Comunicació i Informàtica.

Currículum

Nascut a Menàrguens (la Noguera) l'any 1975, soc professor agregat de la Universitat Rovira i Virgili des del 2010. També soc membre de la Càtedra UNESCO en Privadesa de Dades, del Centre de Recerca en Ciberseguretat de Catalunya (CYBERCAT) i del grup de recerca de la URV CRISES. Vaig obtenir el títol d'enginyer tècnic en Informàtica de Sistemes per la Universitat de Lleida l'any 1998, el títol d'enginyer en Informàtica per la Universitat Rovira i Virgili l'any 2000 i el doctorat en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2005. La meva recerca està centrada en els camps de la criptografia (protocols criptogràfics) i en la privadesa de dades. He publicat més de 100 treballs en revistes internacionals i capítols de llibre i he participat en diversos congressos internacionals i nacionals.

Soc coautor de set patents, quatre de les quals són internacionals i han estat esteses a altres països. He participat en més de cinquanta projectes de recerca i transferència, dels qual he estat l'investigador principal a la URV en 22. Soc soci fundador de tres empreses tecnològiques que han estat premiades.

He impartit docència en diferents graus i màsters en Informàtica de l'ETSE. He dirigit més de 125 treballs finals de grau i màster, i sis tesis doctorals, quatre de les quals codirigides.

Des del juny de 2015 soc director del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques.