saltar al contingut principal
Cercar
URV

Informe de recerca i innovació

Amb l'objectiu i la voluntat d'acostar a tothom la gestió universitària, presentem un nou document temàtic que, en aquest cas, recull les dades d'allò que ens fa més visibles i diferencials: la recerca i la innovació.

La recerca la generen les persones que formen part de la nostra universitat. Si bé l'activitat de tothom és rellevant i suma per  situar-nos com a institució, el personal investigador que rep el reconeixement per l'excel·lència de la seva activitat és en si mateix model que ens ha de permetre atraure nou talent jove. Aquest 2021 han estat reconeguts Jordi Salas, Marta Sales i Lluís Marsal.

Al llarg de l'exercici els investigadors de la URV han intensificat la capacitat per captar recursos econòmics. En aquest sentit, destaquen sobretot els provinents del programa Horitzó 2020 i del Pla nacional: els grups de recerca han aconseguit captar 4,3 milions d'euros en aquest darrer programa. La URV ha estat la quarta universitat pública catalana i la setena estatal en la captació de fons del programa Horitzó 2020 per PDI permanent. Respecte al programa COFUND, els 9 milions d'euros captats l'han situat com la primera de les universitats públiques.

En termes de producció científica, aquesta memòria mostra l'esforç i la productivitat que el col·lectiu de la URV ha fet en aquest temps de pandèmia. Les xifres globals continuen mantenint una clara tendència de millora, tant en termes quantitatius com qualitatius. Així ho mostra la xifra de més de 1.800 publicacions científiques indexades en bases de dades internacionals i els 183 Highly Cited Papers.

Pel que fa a l'apartat d'innovació, els ingressos del Centre de Transferència i Innovació de la FURV s'han incrementat respecte a anys anteriors i han arribat a 5.581 k€.

Així, doncs, amb els esforços i l'entusiasme de totes les persones implicades, esperem seguir en aquesta línia de creixement, fent una recerca de qualitat i aportant a la societat tot aquest coneixement en forma de publicacions, transferència, cocreació, empreses i divulgació científica, que visualitza el gran impacte social que té la URV.

Josep Pallarès Marzal
Rector