Grau de Biotecnologia
- Perfil recomanat
- Pla d'estudis
- Guia docent
- Per què estudiar Biotecnologia a la URV?
- Mencions
- Sortides professionals
- Contacte
Com a biotecnòleg o biotecnòloga t’especialitzaràs en l'estudi i la utilització dels éssers vius i dels seus mecanismes biològics per crear nous productes o tècniques. Amb aquest grau coneixeràs les principals metodologies experimentals en biologia molecular que et treballar amb desenvolupar nous processos relacionats amb l'alimentació saludable i amb la biomedicina. A més, seràs capaç de passar a escala aquests processos per fer-los industrialment possibles i rendibles en àmbits com la indústria mèdica, farmacèutica, alimentària, cosmètica i mediambiental, amb l'objectiu de fer avançar la societat.
Realitzaràs les pràctiques de laboratori tant en les modernes instal·lacions de la facultat com en altres centres de recerca.
Places |
40 |
Idiomes |
Català, castellà i anglès |
Nota de tall 2019 | 10,568 |
Acord del Consell de Ministres | 12 de novembre de 2010 (BOE) |
Publicació del pla d'estudis al BOE | 17 de maig de 2011 |
Cal que tinguis una bona base de química, física, matemàtiques i biologia. A més, es recomana que tinguis curiositat per l'experimentació i la manipulació d'estris, maquinària i aparells de laboratori.
Per què estudiar el grau de Biotecnologia a la URV?
Podràs especialitzar-te en la biotecnologia dels aliments (aliments funcionals, tecnologia alimentària, nous ingredients, tecnologia enològica) o bé en la biotecnologia biomèdica (bases moleculars de les patologies, noves dianes terapèutiques, desenvolupament de noves eines diagnòstiques, nous organismes model).
Les pràctiques al laboratori són molt importants. Tindràs al teu abast les modernes instal·lacions de la facultat: plantes pilot per realitzar fermentacions, cambres de cultius cel·lulars, estabulari experimental on pràcticaràs des de les tècniques cromatogràfiques fins a l'ús de tècniques d'identificació del DNA. A més, tindràs accés a les instal·lacions del Servei de Recursos Cientificotècnics i del Centre de Ciències Òmiques, perquè puguis conèixer el funcionament de les tècniques més complexes com, entre d’altres, la microscòpia confocal, microscòpia electrònica, genòmica, proteòmica, metabolòmica.
La facultat té acords amb una àmplia xarxa d'empreses, hospitals i centres de recerca, com el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS).
- Biotecnologia dels Aliments. T'especialitzaràs en el món dels aliments funcionals i coneixeràs els processos tecnològics i industrials vinculats amb la indústria alimentària i el disseny de nous ingredients alimentaris.
- Biotecnologia Biomèdica. Aprendràs les tècniques relacionades amb la biologia molecular aplicades a l'estudi de la salut, la malaltia i el descobriment de nous fàrmacs. També coneixeràs els principals processos industrials i tecnològics relacionats amb l'àmbit biomèdic.
Un cop t’hagis graduat, podràs treballar principalment en empreses del sector agroalimentari, veterinari o farmacèutic.
Podràs realitzar, entre altres, les tasques següents:
- Desenvolupament de processos de fermentació industrial.
- Desenvolupament de biocatalitzadors o organismes pluricel·lulars, mitjançant la tecnologia del DNA recombinant i altres tècniques moleculars.
- Control analític dels processos bioquímics industrials.
- Disseny de bioreactors.
- Desenvolupament d'aplicacions tecnològiques dels processos bioquímics en els sectors alimentari, químic, cosmètic, farmacèutic i sanitari.
- Desenvolupament d'aplicacions i assessorament en biotecnologia ambiental i bioremediació.
- Desenvolupament d'aplicacions i assessorament en bioinformàtica.
FACULTAT D’ENOLOGIA
Campus Sescelades
Carrer Marcel·lí Domingo, 1, 43007 Tarragona
deganat.enologia(ELIMINAR)@urv.cat / www.fe.urv.cat / 977 558 600