saltar al contingut principal
Cercar
URV

Grau de Biotecnologia

Com a biotecnòleg seràs un científic especialitzat en l'estudi i la utilització dels éssers vius i dels seus mecanismes biològics per crear nous productes o tècniques. Amb aquest grau coneixeràs les principals metodologies experimentals en biologia molecular que et permetran desenvolupar nous processos relacionats amb l'alimentació saludable i amb la biomedicina. A més, seràs capaç de passar a escala aquests processos per fer-los industrialment possibles i rendibles en àmbits com la indústria mèdica, farmacèutica, alimentària, cosmètica i mediambiental amb l'objectiu de fer avançar la societat.

Tenim acords amb una àmplia xarxa d’empreses, hospitals i centres de recerca, com ara el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS).

Places

40

Idiomes

Català, castellà i anglès

Nota de tall 2017 10,464
Acord del Consell de Ministres 12 de novembre de 2010 (BOE)
Publicació del pla d'estudis al BOE 17 de maig de 2011

Cal tenir una bona base de química, física, matemàtiques i biologia per cursar aquest grau. A més, es recomana a aquells estudiants amb curiositat sobre l'experimentació i la manipulació d'estris, maquinària i aparells de laboratori.

Estudiar a la URV et permetrà especialitzar-te en la biotecnologia dels aliments (aliments funcionals, tecnologia alimentària, nous ingredients, tecnologia enològica) o en la biotecnologia biomèdica (bases moleculars de les patologies, noves dianes terapèutiques, desenvolupament de noves eines diagnòstiques, nous organismes model).

En aquestes disciplines la importància de les pràctiques al laboratori és primordial i el nostre centre disposa d'unes instal·lacions modernes que posaran al teu abast des de plantes pilot per realitzar fermentacions, cambres de cultius cel·lulars, estabulari experimental, tècniques cromatogràfiques fins a l'ús de tècniques d'identificació del DNA. D'altra banda, el centre té accés a les instal·lacions situades al Servei de Recursos Científicotècnics i al Centre de Ciències Òmiques, per tal que  puguis conèixer el funcionament de les tècniques més complexes (microscòpia confocal, microscòpia electrònica, genòmica, proteòmica, metabolòmica, etc.).

  • Biotecnologia dels Aliments. T'especialitzaràs en el món dels aliments funcionals i coneixeràs els processos tecnològics i industrials vinculats amb la indústria alimentària i el disseny de nous ingredients alimentaris.
  • Biotecnologia Biomèdica. Aprendràs les tècniques relacionades amb la biologia molecular aplicades a l'estudi de la salut, la malaltia i el descobriment de nous fàrmacs. També coneixeràs els principals processos industrials i tecnològics relacionats amb l'àmbit biomèdic.

Un cop acabats els estudis, podràs treballar principalment en empreses del sector agroalimentari, veterinari o farmacèutic.

Podràs realitzar, entre altres, les següents tasques:

  • Desenvolupament de processos de fermentació industrial.
  • Desenvolupament de biocatalitzadors o organismes pluricel·lulars, mitjançant la tecnologia del DNA recombinat i altres tècniques moleculars.
  • Control analític dels processos bioquímics industrials.
  • Disseny de bioreactors.
  • Desenvolupament d'aplicacions tecnològiques dels processos bioquímics en els sectors alimentari, químic, cosmètic, farmacèutic i sanitari.
  • Desenvolupament d'aplicacions i assessorament en biotecnologia ambiental i bioremediació.
  • Desenvolupament d'aplicacions i assessorament en bioinformàtica.