saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Setmana Europea de la Prevenció de Residus


La URV participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus de la mà de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible.

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (17-25 de novembre de 2012), organitzada a casa nostra per l'Agència de Residus de Catalunya, la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible amb la col·laboració de l'Associació d'Alumnes i Exalumnes de Dret Ambiental de Tarragona (AAEDAT), ha preparat dues activitats.

Del dissabte 17 de novembre i fins el DIVENDRES 14 de novembre al CRAI del Campus Catalunya de la URV es pot visitar l'exposició "Què en fèiem, de la brossa? Els antics abocadors de residus de la comarca de la Ribera d'Ebre". La brossa era transportada a uns terrenys municipals habilitats com a abocadors, generalment situats a la perifèria de les poblacions. Els criteris ambientals no sempre es van tenir en compte en el moment d’escollir-los com a lloc de deposició de residus. La brossa s’abocava en aquests espais i, de tant en tant, es cobria de terra, es cremava a cel obert o, senzillament, hi quedava acumulada. L'objectiu d'aquesta exposició és conscienciar la població sobre la problemàtica dels residus, reduir la generació i fer-ne una gestió adequada.

La segona activitat va tenir lloc divendres 23 de novembre a les 18 hores. A l'aula 314 del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, es va projectar el documental (VOS) dirigit per John Webster l'any 2008 que porta per títol: RECIPES FOR DISASTER. Què pot fer una família per evitar el canvi climàtic? El director convenç a la seva família per a realitzar una "dieta de petroli" durant un any.

  • Images de l'exposició "Què en fèiem, de la brossa?" (CRAI, URV)