saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Setmana de la Ciència 2012


Participació de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible en la Setmana de la Ciència 2012

L’activitat que aquest any ha ofert la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible en el marc de la Setmana de la Ciència 2012 de la Universitat Rovira i Virgili ha estat

El dia 12 de desembre va tenir lloc al Campus Catalunya de la URV una sessió de l’activitat que la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament ofereix dins la Setmana de la Ciència 2012. La sessió va estar dinamitzada per Beatriz Felipe, col·laboradora de la Càtedra i els participants en aquesta sessió han estat un grup d’alumnes procedents del Centre de Formació de Persones Adultes “Àgora”, de Salou, acompanyats per tres professores.

Ethica, que és un joc de taula per explorar l'impacte econòmic, social i ambiental de les activitats bancàries, les inversions i els negocis, els ha servit per aprendre a prendre decisions més responsables i ètiques pel que fa a la gestió dels seus diners. Els estudiants, que es van mostrar molt participatius, van adoptar el paper de banquers o de famílies i van prendre decisions de on haurien d’invertir els seus estalvis. Depenent de on els invertien, l’impacte econòmic, social i ambiental era diferent ja que pot ser que una inversió que ens suposi grans ingressos econòmics impliqui un desastre ambiental o social.

A les conclusions, una vegada finalitzat el joc, la majoria dels alumnes van manifestar que havien assolit els objectius plantejats:

  1. Aprendre com els estalvis personals i les inversions afecten altres persones, al conjunt del planeta i a l'economia.
  2. Entendre els pros i els contres de les inversions i els tipus d'estalvi, i els seus nivells de risc financer, social i ambiental.
  3. Ser capaços de prendre decisions de forma més informada i ètica sobre inversions social i ambientalment responsables.
  4. Entendre com els diners poden ser una eina per assolir el desenvolupament sostenible.

En aquest enllaç es pot veure un vídeo explicatiu de la sessió realitzada.