saltar al contingut principal
Cercar
URV

L'impacte econòmic de l'energia eòlica a escala local a Catalunya. Estudi comparatiu.


En el marc del Màster en Dret Ambiental de la Universitat Rovira i Virgili, dilluns dia 29 d'abril a les 16 hores a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV es va presentar l'estudi "L'impacte econòmic de l'energia eòlica a escala local a Catalunya. Estudi comparatiu", realitzat per Sergi Saladié, professor del Departament de Geografia de la URV, per encàrrec de l'Ajuntament de la Granadella.

Els objectius de l'estudi han estat:

-analitzar els discursos teòrics que sobre els beneficis de les instal·lacions eòliques es realitzen des de les administracions públiques i les empreses promotores.

-analitzar l'impacte econòmic de l'energia eòlica a escala local a Catalunya, a través de la consulta als ajuntaments que tenen instal·lacions eòliques als seus termes municipals per analitzar-ne els ingressos anuals que reben d'aqueta activitat econòmica.

-analitzar si existeix una correlació entre ingressos i territoris de Catalunya.

-comparar els discursos teòrics d'administració pública i promotors amb les xifres obtingudes dels ajuntaments.

-realitzar una sèrie de recomanacions sobre com millorar els ingressos municipals procedents de l'activitat generada pel les instal·lacions eòliques.

L'acte va ser organitzat pel Centre d'Estudis en Dret Ambiental de Tarragona i per la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible.