saltar al contingut principal
Cercar
URV

FEM RECERCA!

Viatge al Passat

Grup de recerca ICAC/IPHES
Facultat/Campus

IPHES / campus Sescelades

Àmbits als quals s'adreça l'experiència Ciències, arts i humanitats
Públic destinatari Alumnat de 4t d'ESO i batxillerat
Nombre d'assistents Entre 10 i 30 alumnes
Ensenyaments amb el quals es relaciona Història, Biologia i Geologia
Durada 3 hores
Resum de l'experiència

Els investigadors de l'IPHES i l'ICAC han fet unes descobertes extraordinàries en diferents jaciments arqueològics. Els primers resultats de la recerca sembla que indiquen que es podrien obtenir dades cabdals per a l'estudi i el coneixement dels nostres avantpassats: caçadors prehistòrics, deesses neolítiques, déus grecs, guerrers ibers, emperadors romans, etc. Disposen, però, de poc temps per fer la investigació i necessiten futurs científics apassionats per l'arqueologia perquè els ajudin a resoldre alguns misteris del nostre passat. Us animeu a venir a ajudar-los?

Es proposa una gimcana en què els participants (repartits en tres grups formats per un mínim de quatre persones i un màxim de deu), a partir d'unes descobertes arqueològiques, hauran de superar una sèrie de proves i qüestions que els portaran a conèixer i resoldre diferents enigmes, i fer una sèrie de troballes relacionades amb la recerca que els centres especialitzats en evolució humana, prehistòria i món clàssic de Catalunya duen a terme. El guanyador de cada sessió rebrà un premi.

La gimcana s'organitza com si fos un itinerari a la seu dels dos centres, l'IPHES (campus Sescelades, Tarragona) i l'ICAC (plaça del Rovellat, Tarragona). La primera part de l'activitat es fa a l'IPHES i a les 11.30h els alumnes es traslladen a l'ICAC, on han de fer la segona part de l'activitat (si no disposen de transport s'ha d'indicar en fer la reserva).