saltar al contingut principal
Cercar
URV

Màster Erasmus Mundus en Innovació en Enoturisme (WINTOUR)

  

El Màster Erasmus Mundus en Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus Master on Wine Tourism Innovation - WINTOUR) ofereix un programa d'estudis veritablement integrats que combina l'experiència en els camps del Turisme i l'Enologia de tres universitats i regions (la Universitat Rovira i Virgili (URV, Espanya), la Université de Bordeaux (UB, França) i la Universidade do Porto (UP, Portugal). Aquestes universitats estan situades en zones de gran atractiu turístic, reconegudes amb el segell de patrimoni de la humanitat per la UNESCO i amb una llarga tradició en el vi i la producció de vins de diverses varietats com ara els vins escumosos, els fortificats, els negres i els dolços. El programa de formació és clarament multidisciplinari i alhora multisectorial.

El programa WINTOUR s'estructura en 120 crèdits ECTS dividits en dos anys i quatre semestres. Els primers tres semestres s'imparteixen en cadascuna de les universitats (la URV, la UB i, finalment, la UP) i el darrer semestre es dedica a la pràctica final que es duu a terme en les instal·lacions d'un dels partners associats, principalment del sector no acadèmic. Així doncs, els estudiants tenen una branca comuna de 90 ECTS i una pràctica professional final per al desenvolupament de la tesi del màster de 30 ECTS, on els estudiants  desenvolupen un projecte en relació amb les competències adquirides.

El programa docent inclou mòduls sobre enoturisme i marketing, elaboració de vins (centrat sobretot en els vins escumosos, els negres, els dolços i els fortificats) i  el patrimoni del vi, així com tres tipus de pràctiques diferents (sobre l'elaboració del vi, la seva comercialització i l'enoturisme), amb la participació activa dels socis no acadèmics.

Fes aquí la preinscripció (del 16 de novembre de 2016 al 20 de febrer de 2017)

Sortides Professionals

El programa Wintour està dirigit a la preparació de professionals àmpliament capacitats i altament adaptables i qualificats per tal de promoure innovacions en el desenvolupament del turisme del vi que generin valor afegit a través de l'augment dels ingressos i el reconeixement d'aquest sector. El programa cobreix l'absència d'una nova professió que requereix coneixements multidisciplinaris i multisectorials, que comprèn els processos d'elaboració del vi i la gestió del turisme. Una formació pràctica d'alta qualitat en esperit i gestió empresarial es proporciona mitjançant la participació dels estudiants en pràctiques en el sector no acadèmic.

Els graduats poden accedir a professions en les següents àrees:

  • Sector privat: creació de noves empreses i iniciatives empresarials que prenen el vi com una atracció turística i el turisme com un mitjà per promoure el vi i les regions productores; gestió de l'activitat internacional de les empreses de la indústria del vi en relació amb la seva estratègia de màrqueting i desenvolupament d'activitats de turisme del vi; consultoria especialitzada en el disseny i desenvolupament de noves estratègies per augmentar la competitivitat del sector vitivinícola.
  • Administració pública: posicions en organitzacions públiques responsables de la planificació, gestió i promoció de productes enoturístics a nivell local, nacional i internacional.
  • Recerca i ensenyament: participació i lideratge d'equips d'investigació multidisciplinar en el camp de l'enologia i el turisme, ja sigui en organitzacions de recerca públiques o privades.
Màster Erasmus Mundus en Innovació en Enoturisme (WINTOUR)
Durada 120 ECTS - 2 anys
Orientació Recerca i Professional
Modalitat Presencial
Mobilitat

Com a programa Erasmus Mundus, un dels elements centrals del màster Wintour és precisament la seva mobilitat internacional.

El programa acadèmic requereix que els estudiants cursin un semestre a cadascuna de les tres universitats organitzadores: el primer semestre a la Universitat Rovira i Virgili - Tarragona; el segon, a la Universitat de Burdeus; i el tercer, a la Universitat de Porto. Durant aquests tres semestres els estudiants també participen en diverses excursions i visites de treball de camp que poden implicar mobilitats puntual a altres regions o països veïns.

D'altra banda, l'últim semestre els estudiants del màster realitzen pràctiques en una de les organitzacions privades o públiques associades al Consorci Wintour, els quals es troben en països europeus (per exemple: Itàlia, Grècia, França, Portugal o Espanya) o fins i tot fora de la Unió Europea.

Pràctiques externes

El programa inclou tres períodes de pràctiques obligatòries diferents:

  1. Pràctiques de vinificació (4-6 setmanes, 300 hores):  pràctiques sobre vinicultura en una bodega de les tres regions per tal d'aplicar els coneixements apresos en el mòdul d'Elaboració de vins i aprendre les pràctiques més comunes de l'elaboració del vi.
  2. Pràctiques en l'època de Nadal (3 setmanes): aquestes pràctiques permeten als estudiants adquirir coneixements pràctics sobre màrqueting i vendes aplicades durant aquest període i altres festivitats.
  3. Pràctiques professionals (Treball Final de Màster) (4 mesos): les línies de treball se centren en desenvolupar un projecte innovador en enoturisme en una de les organitzacions associades del Consorci Wintour.
Llengua d'impartició Anglès
Institucions col·laboradores
  • Freixenet
  • Codorniu
  • Bodegas Miguel Torres
  • COVIDES
  • Priorat Enoturisme
  • Gran Cruz Porto
  • Lavradores da Feitoria
  • Cité des Civilizations du vin
  • Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (CIVB)
  • Universidad de La Rioja
  • Aristotle University of Thessaloniki
  • Università di Padova
  • Università di Torino
  • Instituto Nacional de Investigaçao Agrária e Vetérinaria, I.P. (INIAV)
  • Science and Technology Park of Tourism and Leisure (PCT)
  • Technology Park of Wine (VITEC)
Universitats participants
  • Universitat Rovira i Virgili (URV, Espanya)

  • Université de Bordeaux (UB, France)

  • Universidade do Porto (UP, Portugal)

Facultat
  • Facultat d'Enologia / Facultat de Turisme i Geografia (URV)
  • Institut de Ciències de la Vinya i el Vi - ISVV (UB)
  • Facultat de Ciències / Facultat d'Arts (UP)
Pàgina web del màster http://www.wintour-master.eu/en_index/
Periodes de preinscripció

Primer període (per a candidats interessats en beques Erasmus +): del 16 de novembre de 2016 al 20 de febrer de 2017.

Segon període (per als sol·licitants que s'autofinancien el màster): de l'1 d'abril al 31 de maig

Data d'inici de la docència 01/09/2017
Coordinador acadèmic Dra. Gemma Beltran
Correu electrònic coordinació master.wintour(ELIMINAR)@urv.cat 
Contacte administratiu Ms. Cinta Sanz Ibáñez
Beques específiques per al màster Beques Erasmus Mundus per estudiants europeus i no europeus. Més informació
Preus
  • 4500 euros l'any per els estudiants d'un dels "països del programa" (països europeus + Turquia + ARIM + Islàndia + Liechtenstein i Noruega)
    (European countries+Turkey+FYROM+Iceland+Liechtenstein and Norway)
  • 9000 euros l'any per els estudiants d'un "país associat" (la resta de països) 

Descarrega't la versió resumida del programa

                                              Professorat