saltar al contingut principal
Cercar
URV
Màsters > Màster universitari en Begudes Fermentades

Màster universitari en Begudes Fermentades - 12a edició

Màster universitari en Begudes Fermentades

Pla d'estudis

ESTRUCTURA ESPECIALITAT EN AVENÇOS DE LA RECERCA ENOLÒGICA

CURS CRÈDITS OBLIGATORIS CRÈDITS OPTATIUS CRÈDITS PRÀCTIQUES EXTERNES CRÈDITS TREBALL DE FI DE MÀSTER   CRÈDITS TOTALS
1r 15 21 9 (Obligatòria) 15 (Obligatòria) 60
TOTALS 15 21 9 15 60

PRIMER CURS: assignatures obligatòries

CODI ASSIGNATURA CRÈDITS
Anuals
19625301 Treball Fi de Màster 15
19625401 Pràctiques Externes 9
Primer quadrimestre
19625101 Begudes Fermentades 3
19625102 Seguretat Alimentària 3
19625103 Quimiometria pel Control de Begudes Fermentades 3
19625104 Preparació i Presentació de Projectes 3
19625106 Enginyeria de Procés en l’Elaboració de Begudes Fermentades  3
  Optatives 15
Segon quadrimestre
  Optatives 6

ASSIGNATURES OPTATIVES

En aquest apartat podeu consultar la relació total d’assignatures optatives que s’inclouen al pla d’estudis. Abans de seleccionar-les, cal que en consulteu l’activació anual.

CODI ASSIGNATURA CRÈDITS OFERTA 2024-25
19625202 Anàlisi Enològica Avançada i Sensometria 3
19625203 Macromolècules del Raïm i el Vi 3
19625204 Avenços Científics en Llevats Vínics 3
19625205 Nous Reptes a la Fermentació Malolàctica 3
19625206 Biotecnologia i Control Microbiològic del Vi 3
19625207 Últims Avenços en Elaboració de Vinagres i Destil·lats 3
19625209 Altres Microorganismes d’Interès en Enologia i Viticultura 3

ESPECIALITAT EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA DE LA CERVESA

CURS CRÈDITS OBLIGATORIS CRÈDITS OPTATIUS CRÈDITS PRÀCTIQUES EXTERNES CRÈDITS TREBALL DE FI DE MÀSTER CRÈDITS TOTALS
1r 15 21 9 (Obligatòria) 15 (Obligatòria) 60
TOTALS 15 21 9 15 60

PRIMER CURS: assignatures obligatòries

CODI  ASSIGNATURA CRÈDITS
Anuals
19625301 Treball Fi de Màster 15
19625401 Pràctiques externes 9
  Optatives 9
Primer quadrimestre
19625101 Begudes Fermentades 3
19625102 Seguretat Alimentària 3
19625103 Quimiometria pel Control de Begudes Fermentades 3
19625104 Preparació i Presentació de Projectes 3
19625106 Enginyeria de Procés en l’Elaboració de Begudes Fermentades  3
  Optatives 3
Segon quadrimestre
  Optatives 9

ASSIGNATURES OPTATIVES: 

En aquest apartat podeu consultar la relació total d’assignatures optatives que s’inclouen al pla d’estudis. Abans de seleccionar-les, cal que en consulteu l’activació anual.

CODI ASSIGNATURA CRÈDITS OFERTA 2024-25
19625216 El Sector Cerveser 3
19625217 Malta i Tecnologia del Malt 3
19625218 Tecnologia Cervesera 9
19625219 Microbiologia de la Cervesa 3
19625220 Anàlisi Sensorial de Cervesa 3
  • L'òrgan responsable de l'admissió, en vista de l'expedient del candidat, pot resoldre que l'estudiant ha de cursar i superar alguna de les assignatures programades com a complement de formació.

CODI ASSIGNATURA CRÈDITS
19224102 Microbiologia i Bioquímica Enològiques I 6
19224103 Química Enològica 6
19224104 Anàlisi Química Enològica I 3
19224105 Edafologia i Climatologia Vitícoles 3
19224106 Enologia General I 6
19224107 Anàlisi Sensorial I 3
19224108 Economia i Màrqueting Vitivinícola 6
19224109 Microbiologia i Bioquímica Enològiques II 6
19224110 Anàlisi Química Enològica II 6
19224111 Ampelografia 3
19224112 Viticultura I 6
19224113 Anàlisi Sensorial II 3
19224115 Enologia General II 9
19224116 Cultura vitivinícola 6
19224117 Anàlisi Sensorial III 3
19224118 Anàlisi Instrumental Enològica 3
19224119 Viticultura II 6
19224120 Normativa i Legislació Vitivinícola 3
19224122 Criança i envelliment 6
19224123 Elaboració de vins escumosos 3
19224124 Anàlisi Sensorial IV 3
19224125 Gestió de la Qualitat i la Seguretat en la Indústria Vitivinícola 3
19224127 Patologia Vitícola 3

Afecta els estudiants amb estudis de màster en Enologia

ASSIGNATURES PLA PREEXISTENT
Màster en Enologia (2010)
ASSIGNATURES NOU PLA
Màster en Begudes Fermentades (2014)
Codi Assignatura Crèdits Codi Assignatura Crèdits
19605214

19605213
Biotecnologia dels Microorganismes Enològics
o
Tècniques Moleculars d'Anàlisi i Control Microbiològic
3

3
19625206 Biotecnologia i Control Microbiològic del Vi 3
19605202 Noves Tendències en l'Anàlisi Instrumental del Vi 3 19625202 Anàlisi Enològica Avançada i Sensometria 3
19605210 Compostos Fenòlics, Polisicàrids i Proteïnes del Vi 3 19625203 Macromolècules del Raïm i el Vi 3
19605212 Llevats i Fermentació Alcohòlica 3 19625204 Avenços Científics en Llevats Vínics 3
19605227 Subproductes Enològics: Vinagres i Destil·lats 3 19625207 Últims Avenços en l'Elaboració de Vinagres i Destil·lats 3
19605211 Tècniques d'Estudi en Micologia 3 19625209 Altres Microorganismes d'Interès en Enologia i Viticultura 3
19605201 Tractaments Prefermentatius i Postfermentatius en l'Elaboració de Vins 3 19625106 Enginyeria de Procés en l’Elaboració de Begudes Fermentades  3
19605215 Bacteris Làctics i Fermentació Malolàctica 3 19625205 Nous Reptes en la Fermentació Malolàctica 3