saltar al contingut principal
Cercar
URV

Màster Universitari en Begudes Fermentades - 12a edició

L’objectiu general d'aquest màster és la formació d’excel·lència d'investigadors i professionals en l'àmbit de les begudes fermentades, sobretot vi, vi escumós i cervesa.
Així, doncs, el màster ofereix tres orientacions professionals clares, segons l'especialitat escollida.

  • Avenços de la Recerca Enològica: dirigida a formar professionals de la recerca dins l'àmbit de l'enologia o la biotecnologia alimentària que vulguin realitzar tesis doctorals o incorporar-se en departaments d'R+D+I en organismes públics o privats de recerca.
  • Ciència i Tecnologia de Vins Escumosos: té com a objectiu formar professionals de l'enologia o viticultura que vulguin especialitzar-se en l'elaboració de vins escumosos, sector àmpliament representat a Catalunya.
  • Ciència i Tecnologia de la Cervesa: pretén formar professionals procedents de diferents àmbits (biotecnòlegs, enòlegs, enginyers, etc.) en el procés d'elaboració dels diferents tipus de cerveses, tant industrials com artesanals.


També hi ha l'opció de cursar el màster sense escollir especialitat, sinó amb un perfil més genèric. Per tant, es tracta d'una titulació amb objectius de formació en recerca i professionalitzadora de molt ampli abast.

Màster Universitari en Begudes Fermentades
Durada 60 ECTS - 1 any 
Especialitzacions

El màster inclou tres possibles especialitzacions:

  • Recerca en Enologia i Biotecnologia: l'especialitat de Recerca té com a objectiu formar investigadors en el camp de l'enologia i biotecnologia alimentària amb les competències i habilitats necessàries per fer la tesi doctoral o per incorporar-se a un departament d’R+D+I del sector.
  • Ciència i Tecnologia dels Vins Escumosos: l'itinerari de Vins Escumosos té com a objectiu formar professionals de l’enologia o viticultura que vulguin especialitzar-se en l’elaboració de vins escumosos, sector àmpliament representat a Catalunya. Aquesta especialitat ofereix als estudiants la possibilitat de realitzar les pràctiques externes en alguna de les empreses vitivinícoles amb les quals la Facultat d'Enologia té estreta col·laboració.
  • Ciència i Tecnologia de la Cervesa: l'itinerari de mestre cerveser pretén formar professionals procedents de diferents àmbits (biotecnòlegs, enòlegs, enginyers, etc.) en el procés d’elaboració dels diferents tipus de cerveses, tant industrials com artesanals. Per impartir aquesta especialitat es rep la col·laboració i el suport del Centre d’Excel·lència per a la Recerca sobre la Cervesa (CERB), de Perusa (Itàlia), així com de diferents cerveseries espanyoles, tant de gran volum com microcerveseries, on els estudiants tindran la possibilitat de realitzar les pràctiques externes i visites tècniques.
Modalitat  Presencial
Horari Matí i tarda de dilluns a divendres
Mobilitat Els estudiants del màster tenen la possibilitat de realitzar l'estada de recerca del treball de fi de màster en universitats europees amb les quals s'hagi establert un acord bilateral, com la Universitat de Bordeus per a l’especialitat de Recerca, amb la qual hi ha signat un conveni de doble titulació.
Pràctiques externes

Les pràctiques externes, que consten de 9 ECTS, tenen caràcter obligatori i es cursaran durant el segon quadrimestre. Es consideren pràctiques externes les estades en una empresa vitivinícola (per a l'especialitat Vins Escumosos), en una empresa cervesera (per a l'especialitat Mestre Cerveser), així com les estades pràctiques en un laboratori de recerca de la mateixa universitat, en centres de recerca o empreses relacionades amb l'enologia o biotecnologia que fan R+D+ I (per a l’especialitat de Recerca).


L'estudiant pot triar el lloc on farà les pràctiques, bé proposant el lloc on li agradaria fer-les, bé optant per alguna de les ofertes que el professor tutor o professora tutora del màster li oferirà entre possibles llocs que s'ajustin als seus interessos professionals.


L'objectiu perseguit amb el desenvolupament de les pràctiques externes serà permetre a l'estudiant l'aplicació pràctica dels coneixements adquirits en la seva formació acadèmica, preparant-lo per exercir activitats professionals i facilitant-li la incorporació al mercat laboral.


Al final de l'estada en pràctiques l'estudiant haurà de presentar una memòria escrita en la qual haurà d’exposar totes les tasques dutes a terme.
 

Idioma d'impartició Castellà (80%)
Català (15%)
Anglès (5%)
Places de nou ingrés  30
Centre

Facultat d'Enologia

Doctorat vinculat Enologia i Biotecnologia
Data d'inici i final de la docència Principis d'octubre del 2017 fins a finals de juny del 2018
Treball fi de màster juny o setembre
Coordinació acadèmica Dr. Nicolas Rozès
Contacta amb nosaltres

Oficina d’Atenció al Màster

977.779.944

postgrau(ELIMINAR)@urv.cat

Web del màster 

Màster Universitari en Begudes Fermentades

Beques específiques per a aquest màster

Es convocaran un mínim de 3 beques d'assistents docents per a alumnes del màster.
L'empresa COVIDES concedeix una beca de mobilitat per realitzar una estada de quatre mesos a la Universitat de Bordeus (acord de doble titulació).