saltar al contingut principal
Cercar
URV
Experiències URV

Marta Matamoros Llurba

Graduada en Dret (URV).

Màster universitari en Advocacia (URV).

Màster interuniversitari en Sistema de Justícia Penal (URV/UdL).

“El que més m'ha agradat del programa és la part pràctica. Durant el primer curs, les pràctiques al Jutjat van ser molt enriquidores i les vaig gaudir moltíssim; sobretot perquè se'ns dóna la possibilitat de conèixer el funcionament del Jutjat per dins així com de tots els serveis que aquest ofereix. Del segon curs, el que més m'ha agradat és l'estada a un despatx professional. El fet de garantir l'experiència en despatxos és molt generós.”

Quina va ser la teva motivació principal d'apuntar-te al màster?

La meva història amb el Dret i l'Advocacia no té massa misteri. Des de petita que tinc vocació cap aquest àmbit i sempre ho he tingut clar. El Màster en Advocacia - tal com és sabut - és obligatori actualment per exercir d'advocat, per tant la motivació és obvia.

De totes maneres, si no hagués estat preceptiu, n'hagués fet un altre. L'estudi forma part de la meva vida i no vull deixar de fer-ho mentre pugui. De fet, entre els meus plans, tinc pensat fer un Doctorat i m'agradaria moltíssim compaginar l'advocacia amb la docència universitària.

Què és el que més t'ha agradat del programa?

El que més m'ha agradat del programa és la part pràctica. Durant el primer curs, les pràctiques al Jutjat van ser molt enriquidores i les vaig gaudir moltíssim; sobretot perquè se'ns dóna la possibilitat de conèixer el funcionament del Jutjat per dins així com de tots els serveis que aquest ofereix. D'aquest curs també em va agradar molt fer les classes a l'ICAR. Si bé és cert que a algunes persones no els hi va semblar correcte (instal·lacions, desplaçament a Reus...) considero que és normal que comencem a sortir de la Universitat i aprendre a estar a qualsevol lloc i adaptar-se. És bo fer crítica però també és bo intentar absorbir els aspectes positius que ofereix cada moment. El contacte amb els (quasi) companys del Col·legi va ser inclusiu en tot moment perquè ens van fer sentir com a casa, oferint-nos totes les facilitats possibles.

Del segon curs, el que més m'ha agradat és l'estada a despatx. El fet de garantir l'experiència en despatxos és molt generós. La coordinació de tot plegat no ha de ser fàcil i és quelcom a agrair tant als ICA's com a la URV. Puc dir que he après molt més en cinc mesos que en moltes assignatures del Grau. Evidentment que sense els coneixements previs adquirits durant els anys d'estudi no hagués estat possible però la perspectiva que es viu és diferent i molt profitosa.

En termes generals, el tracte amb els professors i coordinadors, tant els de la casa com els externs (advocats associats) és molt familiar. No ets un número més i, la majoria, és molt propera i accessible.

Quin impacte ha tingut o creus que pot tenir el màster en la teva carrera professional?

L'impacte no són coneixements teòrics, aquests ja els tenim i mai pararem d'adquirir-ne de nous. El major impacte és l'accés a la vida professional. A més, en aquest primer contacte tenim la garantia de comptar amb el recolzament de la Universitat, per qualsevol contrarietat que pugui ocórrer.

Si s'ha aprofitat l'estada a despatxos, sens dubte és una oportunitat per poder-te quedar en aquell despatx o que puguin parlar "bé" d'un mateix. De les ganes d'aprendre, de la responsabilitat de cadascú, de la implicació, etc.

Quins motius tens per recomanar el màster?

Per tots els motius exposats anteriorment, però sobretot per la garantia d'estada en despatxos professionals.