saltar al contingut principal
Cercar
URV

Estudis de Bioprocessos Alimentaris

  • Grau d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris

  • Grau de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris

Els estudis de Bioprocessos Alimentaris són pioners a Catalunya i som l'únic centre universitari que ofereix aquesta formació a l'Estat. Aquests estudis s'estructuren en una formació en dos blocs: 3 anys + 1 any (180+60 ECTS). El primer bloc correspon al grau de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, que dona una formació fortament especialitzada en el processament d'aliments i productes biotecnològics en tres cursos. Com a tècnic o tècnica de bioprocessos alimentaris, seràs capaç de dissenyar i aplicar mètodes eficaços i respectuosos amb el medi ambient per produir i processar productes de base biològica de diferent naturalesa, des de productes destinats a l'alimentació fins a altres sorgits de la recerca i el desenvolupament biotecnològic.

Després de cursar el primer bloc, amb un curs addicional en què es completa la formació, podràs titular-te com a enginyer o enginyera de Bioprocessos Alimentaris i obtenir les atribucions professionals de l'enginyer tècnic o l'enginyera tècnica. Si curses l'itinerari de 240 ECTS, seràs graduat o graduada en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris.

Elevat grau d’ocupabilitat d’aquests estudis, pioners a Catalunya i únics a tot l’Estat.

Places

40

Idiomes

Català, castellà i anglès

Nota de tall 2018 5,00

Normativa de treball de fi de grau ETSEQ

Normativa de pràctiques externes ETSEQ

L'estudiant de nou ingrés ha de tenir preferentment habilitat per les ciències (matemàtiques, física, química i biologia) i tecnologia bàsica, pròpies d'un batxillerat tecnològic o científic. També ha de tenir habilitat per a l'expressió oral i escrita en català o castellà i un nivell elemental d'anglès, així com un coneixement bàsic de les TIC habituals.

  • Són un estudis únics a tot l'Estat que et permetran formar-te per portar els avenços en biotecnologia i alimentació a escala industrial.
  • Som un centre de referència en l'aplicació de mètodes d'aprenentage innovadors. Els avantprojectres integrats, que permeten el desenvolupament de competències de treball en equip, lideratge, comunicació, aprenentatge actiu i innovació, són presents en cada curs. L'ús d'aquestes metodologies docents innovadores et facilitarà el desenvolupament de les competències imprescindibles per accedir al món laboral en la complexa societat moderna.
  • Podràs completar la teva formació pràctica amb la realització de 300 hores de pràctiques en les indústries del sector, tant a Catalunya com a l'estranger.

La titulació presenta un elevat grau d'ocupabilitat que et permetrà desenvolupar la carrera professional en sectors industrials basats en els bioprocessos; en especial, en el sector alimentari. Podràs treballar en empreses privades o a l'Administració pública i, en el cas del grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, també podràs exercir de forma lliure la professió.

Podràs treballar en els àmbits següents:

  • Enginyer o enginyera responsable de l'àrea de processament de productes d'origen biològic, especialment aliments.
  • Enginyer o enginyera de les àrees de recerca, innovació i disseny de producte.
  • Enginyer o enginyera de l'àrea de gestió mediambiental.
  • Enginyer o enginyera de l'àrea de control i automatització de processos.
  • Enginyer o enginyera de l'àrea de gestió, logística i comercialització de productes d'origen biològic, especialment aliments.
  • Enginyer o enginyera del departament de gestió i control de la qualitat de productes i processos.