saltar al contingut principal
Cercar
URV

Elionor Ostrom

Data de naixement i/o mort:
1933 - , Estats Units
Premi Nobel d'Economia 2009
Destacada per...
ser la primera dona en guanyar el Premi Nobel d'Economia per la seva anàlisi del govern econòmic

Elionor Ostrom és una economista nord-americana guardonada amb el Premi Nobel d'Economia del 2009 que va compartir amb Oliver E. Williamson. Va rebre aquest premi per la seva anàlisi del govern econòmic. És la primera dona que guanya el premi Nobel d'Economia.
Va estudiar a la Universitat de Califòrnia, a la seu de Los Angeles. Es doctorà el 1965. El 1973, junt amb el seu marit, Vicent Ostrom, va fundar el Taller de Teoria Política Econòmica.
Ha estat l'autora de nombrosos llibres sobre la teoria de l'organització, la ciència política i l'administració pública. Destaca en el camp de la Nova Economia Institucional pels seus estudis sobre l’acció col·lectiva, l’evolució de les institucions i la seva supervivència a llarg termini. En particular els treballs d'Ostrom fan èmfasi en com els humans i els ecosistemes interactuen per proveir rendiments sostenibles amb els recursos disponibles.
Des de 1966 es professora a la Universitat d’Indiana. És co-directora del Workshop in Political Theory and Policy Analysis que pertany al Claustre de la School of Public and Environmental Affairs. És Fellow of the American Academy of Arts and Sciences des de 1991, i membre de la National Academy of Science des de 2001. Ha sigut Presidenta de la American Political Science Association de la Public Choice Society, de la Midwest Political Science Association, i de la International Association for the Study of Common Property.