saltar al contingut principal
Cercar
URV

Per què Maria Antònia Ferrer?

El I, II i III Pla d'Igualtat de la universitat preveuen la celebració d’un acte de reconeixement a la persona o entitat de la societat civil, departament o centre de l’àmbit de la URV que s’hagi destacat per la defensa dels drets de les dones. Per tant, la vinculació entre el territori, la universitat i la defensa dels drets de les dones eren trets indisociables de la distinció. Per aquest motiu es va pensar en Maria Antònia Ferrer per donar nom al guardó, ja que és una dona amb una important dimensió de transferència de coneixement molt vinculada a la vida acadèmica i científica de la universitat.

Doctora en Història, la seva recerca s’ha centrat en el món contemporani, pensament i societat

Maria Antònia Ferrer es va llicenciar el 1949 en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. El 1976 es va doctorar en Història per la mateixa universitat, de la qual va ser professora titular fins a la jubilació. La seva línia d’investigació ha estat principalment sobre el món contemporani, sobre pensament i societat, sobre la qual ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades i comunicacions presentades en congressos.

Per Maria Antònia Ferrer Bosch, Tarragona sempre ha estat un punt de referència en els seus estudis i publicacions, la seva recerca s’ha adreçat a conèixer l’univers imaginari que regia la societat clàssica. Un cop jubilada, ha dedicat el seu temps a recuperar el llegat cultural de Tarragona, sobretot del món romà.  En són exemple els llibres Context europeu de la Reial Societat Arqueològica (Tarragona, 1994), Tàrraco: Mitologia i cultura religiosa (Tarragona, 1997) i Bacus dels ritus i dels rostres (Tarragona, 2001), o el més actual Història de Tarragona, una ciutat mediterrània, publicat per la Editorial Arola al 2006.