saltar al contingut principal
Cercar
URV

Grau d'Enologia

La professió d'enòleg o enòloga combina tres disciplines: la biologia, la química i l'enginyeria de processos. En aquests estudis aprendràs el procés d'elaboració del vi: des de la biologia i el conreu de vinyes, la fermentació del most, les tècniques d'anàlisi sensorial, química i microbiològica fins a l'embotellament. A més, s'inclouen en la formació aspectes rellevants com ara el màrqueting, l'exportació de vins, la sommelieria, l'enoturisme o les habilitats de comunicació en la descripció de vins.

Les instal·lacions d’aprenentatge són úniques a l’Estat. Posem al teu abast laboratoris, sales de tast, una finca amb vinyes i un celler propis on podràs fer les pràctiques.

Places

30

Idiomes

Català, castellà, anglès i francès

Nota de tall 2017 5

Cal tenir una bona base de química, física, matemàtiques i biologia per cursar aquest grau. A més, es recomana a aquells estudiants amb curiositat sobre l'experimentació i la manipulació d'estris, maquinària i aparells de laboratori.

  • Som l'únic centre del sistema universitari català  on es pot estudiar Enologia. A més, vam ser pioners en la impartició d'aquest títol a tot l'Estat.
  • Les instal·lacions d'aprenentatge són úniques a l'Estat. Posem al teu abast laboratoris, sales de tast, una finca amb vinyes i un celler propis on podràs fer les pràctiques.
  • Hi ha un equip docent amb gran experiència i formació en tots els àmbits de l'enologia.
  • La solidesa de les nostres relacions amb les empreses es fa palesa en els programes de beques. Destaquem les beques patrocinades per Miguel Torres SA i el Premi Jaume Ciurana al millor estudiant, patrocinat per Rius i Rius Assessors.

Un cop t'hagis graduat podràs treballar en el sector del vi duent a terme tasques molt variades:

  • Conreu de la vinya d'acord amb els criteris de producció fixats.
  • Gestió i control de totes les activitats del celler d'acord amb la normativa vigent, des de la recepció del raïm, obtenció del most, fermentació i estabilització fins al control de l'embotellament.
  • Innovació en elaboració de productes i processos enològics i vitícoles.
  • Direcció d'explotacions vitícoles i vitivinícoles.
  • Control de qualitat de producte i proveïdors.
  • Suport a les estructures de màrqueting del celler, disseny de plans de desenvolupament o suport físic en presentacions de productes.
  • Formació de sommelieria, enologia i viticultura.
  • Comercialització de productes auxiliars del sector vitivinícola.