saltar al contingut principal
Cercar
URV

Altres beques i ajuts PDI/PAS


Beques i Ajuts per mobilitat PDI

Eurocampus 2015 - Ajuts a la mobilitat per a tesis en cotutela

La cooperació euroregional entre Catalunya, les Illes Balears i les regions franceses de Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon en l'àmbit de l'ensenyament superior, de la recerca i de la innovació, es materialitza des del 2009 a través de l'Eurocampus Pirineus Mediterrània, primer campus europeu pel que fa al nombre d'estudiants. L'Eurocampus té com a objectiu afavorir l'intercanvi de coneixements i la mobilitat d'estudiants, professors i investigadors en l'Euroregió Pirineus Mediterrània, així com fer més atractiu l'ensenyament superior al territori euroregional. Entre d'altres, dóna suport als diferents actors de l'ensenyament superior i recerca mitjançant ajuts a la mobilitat d'estudiants (xec mobilitat Eurocampus) i a la recerca (cotuteles de tesis doctorals), així com a la difusió d'informacions i serveis (portal Internet).
 
La present convocatòria vol potenciar la cooperació universitària en el marc de l'Eurocampus mitjançant ajuts a la mobilitat per a tesis en cotutela. Aquests ajuts es destinen a donar suport a doctorands de l'Eurocampus que realitzin una tesi en el marc d'un partenariat entre universitats euroregionals de nacionalitat diferent; l'ajut cobreix les despeses addicionals relacionades amb la mobilitat entre França i Espanya. Es concedeix també una "prima" als projectes que incloguin una col·laboració amb una empresa, per tal d'afavorir la inserció professional i el vincle entre el món econòmic i acadèmic. La convocatòria està oberta a tots els camps del coneixement, però una atenció particular serà prestada a les candidatures que es relacionin amb els àmbits definits en l'Estratègia Euroregional de la Innovació: TIC al servei de la salut, gestió sostenible de l'aigua, agroalimentari i turisme.
 
Import de l'ajut: entre 8.000 EUR i 11.000 EUR. Dotació financera: 45.000 EUR. Termini de presentació de candidatures: 30 d'octubre de 2015.

Subvencions per la mobilitat de professors (i estudiants) en ensenyaments universitaris oficials de màster i doctorat conjunts hispano-francesos

És objete d'aquesta modalitat la concessió de subvencions per atendre les despeses de les estades a França de professors (i d'estudiants) que es desplacen a França, amb la finalitat de participar en programes de màster i doctorat que s'imparteixen i desenvolupen conjuntament, i que hagi estat seleccionats per la Comissió Mixta hispano--francesa.

Número de beques:

Se seleccionaran fins a 6 programes de màster i 4 de doctorat.

  • Programes de Màster: 2 estades de professors i 3 d'estudiants per cada curs acadèmic.
  • Programes de Doctorat: 2 estades de professors i 2 d'estudiants per cada curs acadèmic.
  • Es renovaran fins a 3 programes de màster per dos cursos acadèmics i uns altres 3 programes per un curs més.
  • Es renovaran fins a un programa de doctorat per un curs més.

Termini de presentació de projectes: des del 3 de juliol de 2015 al 17 de juliol de 2015 (a les 14.00h)

Termini de presentació de sol·licituds pels professors i estudiants participants: 10 dies hàbils a partir del dia següent al de publicació de la resolució de projectes de màster i doctorat conjunts seleccionats o renovats.

Consulta la convocatòria

Contacte:

PRESTIGE Postdoc program

El programa PRESTIGE, coordinat per Campus France, cofinançat sota el marc Marie Curie Actions-COFUND de FP7. PRESTIGE va començar oficialment l'1 de setembre de 2014 i tñe una durada de 5 anys (01/09/2014 - 31/08/2019).

Objectiu: promoure la mobilitat internacional dels investigadors postdoctorals.

Finançament: es financia una tercera part de la beca postdoctoral per manutenció, mobilitat i suport a la recerca, i la resta està finançat per una altra institució, tan pública com privada. PRESTIGE pretèn ajudar a enfortir i ampliar les diverses iniciatives de mobilitat existents, de manera que tant França com l'Espai Europeu de Recerca (EER) sigui més atractiu per als investigadors.

PRESTIGE està obert a tots els camps científics, sempre que cada projecte d'investigació proposat estigui en conformitat amb les regles d'ètica de la UE. No obstant això els socis de cofinançament poden limitar els camps científics elegibles, d'acord amb les seves pròpies àrees temàtiques prioritzades. 

Convocatòria de candidatures està oberta tot l'any amb quatre terminis: 31/03 - 30/06 - 30/09 - 31/12

 - Becas Fundación Ramón Areces para Estudios Postdoctorales -

“English for Lecturers – Skills for Using English in an Academic Environment”

La Romanian-American University (RAU) ofereix un programa de formació: "English for Lecturers" que es durà a terme del 22 al 26 de setembre de 2014.

L'objectiu del curs és brindar als participants les habilitats específiques per desenvolupar una docència efectiva en Anglès, per tal de millorar la comunicació i les competències comunicatives. El programa té una durada de 5 dies i comprèn 20 hores de formació/tallers, així com una "diada" cultural de visita per Bucarest.

Consulta els detalls a la web de la RAU i del programa Erasmus per PDI

Erasmus for Officials

Programa de Erasmus para la Administración Pública que es realitzarà entre el 15 y el 17 de juny de 2014

USP Scholarships for International Visiting Professors

La USP convoca ajuts amb l'objectiu de donar l'oportunitat al personal PDI de la universitat a desenvolupar els seus coneixements i habilitats en l'àmbit professional mitjançant activitats d'intercanvi internacional.

Consulteu la seva pàgina web per més informació.