Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Presentació del Departament

Departament de Química Física i InorgànicaPresentació del Departament

Benvinguda/t al Departament de Química Física i Inorgànica.

El nostre departament està format per un col·lectiu de professors, investigadors, tècnics i administratius amb una gran vocació per l’avanç científic i la formació d’alumnes a tots els nivells.

Els nostres interessos en recerca se centren en dos grans àmbits: la catàlisi i el desenvolupament de materials per a múltiples aplicacions en camps diversos com el del magnetisme, l’òptica o l’electrònica. Abordem els problemes des de perspectives multidisciplinars: tant en la vessant teòrica (amb química computacional o modelatge en mecànica de fluids) com en l’experimental (des de la perspectiva de la física aplicada, la nanotecnologia o la síntesis química) Això ens permet ser capaços tant de preparar una nova zeolita per a l’eliminació de gasos de tubs d’escapament o un nou material per a aplicacions làser com de esbrinar el mecanisme d’una reacció catalítica.

Apostem fermament per la formació com a eina de millora de la societat. Participem en la majoria dels graus de ciències de la URV, en 7 màsters (inclosos d’interuniversitaris) i en el programa de doctorat de qualitat de Ciència i Tecnologia Química (ratio doctorands/investigadors de 1,3).

Tota aquesta activitat es desenvolupa en un entorn internacionalitzador. Tenim col·laboracions amb universitats de gairebé tots els països europeus, Amèrica del Sud, Àsia i Àfrica i prop del 40 % dels nostres alumnes de doctorat són estrangers. Us convidem a conèixer-nos!

VINE I CONEIX-NOS!


Informació