saltar al contingut principal
Cercar
URV

AGENDA ACTIVITATS CAMPUS TERRES DE L'EBRE


 

              

Dijous 15 de febrer

Dia de la Ciència.

Tallers dirigits a estudiants de 2n de batxillerat de ciències i tecnologia i de 2n de batxillerat d'humanitats i ciències socials de les Terres de l'Ebre

 

Hora: 9.15h a 13.30h

Lloc: Aulari del campus

Organitza:  Campus Terres de l'Ebre

Activitats previstes:

  • Benvinguda: acollida i benvinguda per part de l'equip de direcció del Campus de les Terres de l'Ebre
  • Tallers batxillerat de ciències i tecnologia:

+ Taller "Higiene de mans": la tècnica de la higiene de mans ajuda a prevenir en nombroses ocasions la transmissió de malalties infeccioses provocades per microorganismes, per la qual cosa és recomanable el rentat de mans abans de les menjades o de manipular aliments, després d'utilitzar el bany, mocar-se o tossir i a l'arribar a casa. El taller pretén donar a conèixer com s'ha de realitzar de forma correcta la tècnica del rentat de mans i que els estudiants adquireixin els coneixements per millorar la higiene de mans i comprovin la seva efectivitat.

Durada del taller: 50 min

Organitza el taller la Facultat d'Infermeria de la URV

+ Taller "Experimentació amb robots": l'activitat consisteix en programar un robot mòbil educatiu (model NXT de la marca LEGO) i fer que es mogui a partir de la informació dels sensors. L'objectiu es poder treballar en uns robots reals i veure algunes demostracions de les possibilitats que tenen aquests aparells.

Durada del taller: 50 min

Organitza el taller el grup de recerca de Robòtica i Visió Intel·ligents de la URV

+ Taller "Estimulació dels sentits: la vista, l'olfacte i el gust": els estudiants es submergiran en el món de la percepció i els sentits: com funcionen, com interactuen i quina suggestió provoca aquesta relació. Hi haurà una introducció sobre els sentits emprats a l'alimentació, i després es faran diversos tastos, on els estudiants descobriran els aromes i els gustos. En aquest taller els estudiants aprendran que l'estimulació dels sentits va més enllà del món del vi!. No es tastaran begudes alcohòliques.

Durada del taller: 50 min

Organitza el taller la Facultat d'Enologia de la URV

  • Tallers batxillerat d'humanitats i ciències socials:

+ Taller "Per què som com som i com aprenem?": el taller treballarà els patrons d'aprenentatge i eneagrama per a què els estudiants:

                            -Comprenguin les motivacions que hi ha darrera de les seves conductes.

                            -Esbrinen què els mou a ser com son i a fer el que fan

                            -Descobreixin quins són els seus trets principals de caràcter, amb els seus defectes i qualitats

                            -Analitzin la manera de reconèixer-se i expressar-se com a persona que aprèn.

                            -Aprenguin a utilitzar el coneixement amb intenció.

Durada del taller: 50 min

Organitza el taller la Facultat d'Educació i Psicologia de la URV

+ Taller "Què cal per ser un bon directiu?": en aquest taller els estudiants aprendran els atributs necessaris per ser un bon directiu d'empresa. Treballaran en equip per assolir uns objectius marcats i, durant el procés, hauran de planificar, organitzar i aconseguir els recursos disponibles, així com vendre el producte final i obtenir benefici.

Durada del taller: 50 min

Organitza el taller la Facultat d'Economia i Empresa de la URV

+ Taller "Homes i pedres: les eines de la prehistòria": Com eren les eines que fabricaven els nostres avantpassats? Materials com fusta, sílex o quars servien per construir destrals, puntes de sageta, ganivets... A més, fregant dues fustes eren capaços d'obtenir foc. En aquest taller els estudiants retrocediran fins a la prehistòria, un període històric que tant ens ajuda a entendre com som avui en dia els humans, i coneixeran quin és el mètode científic que utilitzen els prehistoriadors per estudiar-la.

Durada del taller: 50 min

Organitza el taller l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) de la URV.

  • Xerrada de clausura "El futur de la nostra dieta: els insectes" a càrrec de Carme Güell, professora d'Enginyeria Química de la URV.