Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Captació d’estudiants

 

Una de les activitats en les quals se centren més esforços des de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) és a fer difusió i promoció dels ensenyaments que formen part de l’oferta educativa del Centre. La formació dels futurs enginyers i enginyeres és una de les missions cabdals de l’Escola, però també considerem que ho és el foment de les vocacions científiques entre els joves. L’exemple més clar continua sent la celebració de la FIRST® LEGO® League, la 8a edició de la qual va tenir lloc el passat 2 de febrer, mantenint un nivell de participació molt alt, limitat només per la capacitat dels espais i per delimitar l’actuació a només un matí. En la mateixa línia d’atenció, es va consolidar la participació de l’Escola en l’organització de l’edició local de la World Robot Olympiad.

 

L’ampliació en l’oferta de titulacions que s’ajusti a la demanda de l’entorn s’ha materialitzat aquest curs amb l’inici del grau de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils i del màster en Tecnologies del Vehicle Elèctric, per als quals es van fer campanyes específiques de promoció, amb vídeos promocionals publicats al web de l’Escola.

 

Les Jornades de Portes Obertes continuen essent una finestra a la societat amb participació que s’incrementa cada curs. Especialment ben rebuda va ser la sessió del dissabte, en què es van haver d’habilitar dues de les aules més grans del Centre per donar cabuda a tots els participants i respectius familiars. Com a novetat, aquest curs, l’empresa VIEWNEXT va col·laborar-hi amb el taller «Altaveus intel·ligents», ideat i conduït per un exalumne del grau d’Enginyeria Informàtica.

 

Finalment, cal remarcar la 8a edició del Girls’ Day en col·laboració amb l’Observatori de la Igualtat de la URV i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química. Aquestes jornades estan adreçades a noies de 3r d’ESO, amb l’objectiu de promocionar les professions de l’àmbit de les enginyeries, tradicionalment molt masculinitzades. Per a atendre la demanda dels centres de secundària, per quart any consecutiu s’han realitzat dues jornades, avançant-les al gener i febrer per encaixar-les millor en la dinàmica dels centres de secundària. També en aquest cas s’ha comptat amb la participació d’una empresa, en concret LEAR Corporation, des de la qual es va dissenyar un taller tipus scape room.

 

Dins del programa NEXES per a la relació de la Universitat amb secundària, s’ha participat en moltes d’altres activitats, detallades a l’apartat de tercera missió, però cal destacar les 16 conferències que s’han sol·licitat i que el professorat ha anat a impartir als centres de secundària.

 

Tota aquesta activitat promocional té un reflex en les dades globals de matrícula dels graus, que els darrers cursos s’ha anat incrementant significativament. La matrícula de nous alumnes als graus i dobles graus de l’ETSE al curs 2018-19 ha estat molt bona, omplint pràcticament totes les places disponibles excepte en el cas del nou grau de Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils. Aquest grau, malgrat ser de nova creació i no ser encara prou conegut, va omplir més de la meitat de la seva oferta. La gran acceptació dels estudis oferts per l’ETSE ha fet que s’arribi a la xifra total de 977 alumnes matriculats en estudis de grau a l’Escola, davant dels 875 del curs 2017-18.

LLEGIR MÉS

Campus Sescelades

Av. dels Països Catalans , 26 - 43007 Tarragona

Tel. 977 559 700