Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Captació d’estudiants

 

Les accions de difusió i promoció dels ensenyaments que formen part de l’oferta educativa de l’Escola són una de les activitats en què s’han centrat més esforços. L’Escola és conscient que una de les seves missions vers la societat és transmetre les funcions de l’enginyeria, això inclou formar futurs enginyers i enginyeres, però també hi ha una tasca prèvia de fomentar les vocacions en els joves. L’exemple més clar continua sent la celebració de la FIRST® LEGO® League, la 7a edició de la qual va tenir lloc el passat 3 de febrer, novament amb un rècord de participació. En la mateixa línia d’atenció, el passat mes de juny es va iniciar la participació de l’Escola en l’organització de l’edició local de la World Robot Olympiad.

 

Per tal d’ampliar l’oferta de titulacions que s’ajusti més a la demanda de l’entorn, aquest curs s’ha iniciat el Grau d’Enginyeria Biomèdica, amb gran èxit de matriculació, ja que la demanda va més que doblar l’oferta inicial de 20 places, amb una quarta part de les sol·licituds arribades des de la resta de l’Estat. En aquesta línia, s’han dissenyat dos nous ensenyaments: Grau de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils, i el Màster en Tecnologies del Vehicle Elèctric, per als quals s’han fet campanyes específiques de promoció, amb vídeos promocionals publicats al web de l’Escola.

 

Avançar en el calendari les jornades de portes obertes ha estat un encert, tal com ho demostren les xifres de participació a l’Escola, amb uns 250 estudiants de secundària repartits entre els tres dies. El dia més exitós va ser el dissabte, en què es van haver d’habilitar dues de les aules més grans del centre per donar cabuda a tots els participants i respectius familiars. S’aprofita la jornada per donar a conèixer les associacions d’estudiants URBots i URVOLTAGE.

 

Finalment, cal remarcar la 7a edició del Girls’ Day en col·laboració amb l’Observatori de la Igualtat de la URV i l’ETSEQ. Aquestes jornades estan adreçades a noies de 3r d’ESO amb l’objectiu de promocionar les professions de l’àmbit de les enginyeries, tradicionalment molt masculinitzades. Per atendre la demanda dels centres de secundària, per tercer any consecutiu s’han realitzat dues jornades, el 27 de febrer i el 20 de març. Seguint la dinàmica encetada el curs passat, s’han fet tallers més participatius.

 

Dins el programa NEXES per a la relació amb secundària, promogut per la Universitat, s’ha participat en moltes altres activitats, detallades en l’apartat de tercera missió.

 

Tota aquesta activitat promocional acaba reflectint-se en les dades globals de matrícula dels graus i màsters. En la matrícula dels graus impartits a l'Escola, hi ha un increment significatiu, ja que dels 834 matriculats el curs passat al conjunt de graus hem passat als 875 d'aquest curs. La matrícula als màsters havia arribat el curs passat a un nivell difícilment superable de 223 estudiants (103 de nou accés); aquest curs s’ha tornat a paràmetres anteriors, tot i que lleugerament superiors, amb 194 estudiants (89 de nou accés).

LLEGIR MÉS

Campus Sescelades

Av. dels Països Catalans , 26 - 43007 Tarragona

Tel. 977 559 700 - Fax 977 559 699