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Resultats - Enologia Aplicada (ENOLAP)


Enologia Aplicada (ENOLAP)

Tesis Doctorals Dirigides / Theses 
2017 2018 2019 2020 2021
Títol: Influencia de los compuestos fenólicos de la uva a la composición química y sensorial del vino tinto:;Estudi de les característiques químiques i aplicacions en vinificació dels tanins enològics.
Autor: Gombau Roigé, Jordi
Director: Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2020
País: N/D
Títol: OENOLOGICAL TANNINS: CHARACTERISTICS, PROPERTIES AND FUNCTIONALITIES. IMPACT ON WINE QUALITY
Autor: Vignault, Adeline
Director: Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2019
País: N/D
Títol: Oenological tannins: characteristics, properties and functionnalities. Impact on wine quality
Autor: Adeline Vignault
Director: Fernando Zamora Marín
Universitat: N/D
Any: 2019
País: N/D
Títol: Characterization of non-saccharomyces wine yeasts during desiccation stress imposition
Autor: Gemma Roca Domènech
Director: Rozès, Nicolas Andre Louis (Autor O Coautor) ; Cordero Otero, Ricardo Román (Autor O Coautor) ; Nicolas Rozès; Ricardo Cordero Otero
Universitat: N/D
Any: 2018
País: N/D
Títol: Characterization of non-saccharomyces wine yeasts during desiccation stress imposition
Autor: Gemma Roca Domènech
Director: Rozès, Nicolas Andre Louis (Autor O Coautor) ; Cordero Otero, Ricardo Román (Autor O Coautor) ; Nicolas Rozès; Ricardo Cordero Otero
Universitat: N/D
Any: 2018
País: N/D
Títol: Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo
Autor: Olga Pascual
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Fernando Zamora Marín
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Estudio de los factores que influyen en las propiedades espumantes de los vinos espumosos (Cava); influencia de la aplicación de nuevas herramientas biotecnológicas
Autor: Laura Medina Trujjillo
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Fernando Zamora Marín
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Influencia de la especie botánica, del grado de tostado y del uso de las barricas de roble sobre los elagitaninos; consecuencias enológicas y sensoriales
Autor: María Asunción Navarro Fernández
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Fernando Zamora Marín (Director); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Isidro Hermosín Gutiérrez
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; Influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo
Autor: Olga Pascual
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Influencia de la especie botánica, del grado de tostado y del uso de las barricas de roble sobre los elagitaninos; Consecuencias enológicas y sensoriales
Autor: María Navarro Fernández
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Estudio de los factores que influyen en las propiedades espumantes de los vinos espumosos (Cava); Influencia de la aplicación de nuevas herramientas biotecnológicas
Autor: Laura Medina
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Influencia de la especie botánica, del grado de tostado y del uso de las barricas de roble sobre los elagitaninos; consecuencias enológicas y sensoriales
Autor: María Asunción Navarro Fernández
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Fernando Zamora Marín (Director); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Isidro Hermosín Gutiérrez
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Estudio de los factores que influyen en las propiedades espumantes de los vinos espumosos (Cava); influencia de la aplicación de nuevas herramientas biotecnológicas
Autor: Laura Medina Trujjillo
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Fernando Zamora Marín
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo
Autor: Olga Pascual
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Fernando Zamora Marín
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Influencia de la especie botánica, del grado de tostado y del uso de las barricas de roble sobre los elagitaninos; Consecuencias enológicas y sensoriales
Autor: María Navarro Fernández
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Estudio de los factores que influyen en las propiedades espumantes de los vinos espumosos (Cava); Influencia de la aplicación de nuevas herramientas biotecnológicas
Autor: Laura Medina
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; Influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo
Autor: Olga Pascual
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Publicacions en Revista / Papers 
2017 2018 2019 2020 2021
Títol: Simulated lees of different yeast species modify the performance of malolactic fermentation by Oenococcus oeni in wine-like medium
Autors: Balmaseda A; Rozès N; Bordons A; Reguant C
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Food Microbiology
País: N/D
Títol: Torulaspora delbrueckii promotes malolactic fermentation in high polyphenolic red wines
Autors: Balmaseda A; Rozès N; Bordons A; Reguant C
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Lwt-Food Science And Technology
País: N/D
Títol: Impact of changes in wine composition produced by non-Saccharomyces on malolactic fermentation
Autors: Balmaseda A; Rozès N; Leal MÁ; Bordons A; Reguant C
Any: 2021 Clau: Article
Revista: International Journal Of Food Microbiology
País: N/D
Títol: Modulation of a defined community of Oenococcus oeni strains by Torulaspora delbrueckii and its impact on malolactic fermentation
Autors: Balmaseda, Aitor; Rozes, Nicolas; Bordons, Albert; Reguant, Cristina;
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Australian Journal Of Grape And Wine Research
País: N/D
Títol: Desarrollo y evaluación de alternativas tecnológicas para reducir el contenido de alcohol y el pH de vinos tintos
Autors: Diego Piccardo; Fernando Zamora Marín; Gustavo González Neves
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Memoria Investigaciones En Ingeniería
País: N/D
Títol: Influencia del tipo de depósito sobre la composición y calidad del vino
Autors: Fernando Zamora Marín
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Ace: Revista De Enología
País: N/D
Títol: Nuevos requisitos en 2021 en transporte de material radiactivo
Autors: Fernando Zamora Marín
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Alfa: Revista De Linguística (Unesp. Impresso)
País: N/D
Títol: New enzymatic method for estimating fumaric acid in wines
Autors: Fernández-Vázquez D; Rozès N; Canals JM; Bordons A; Reguant C; Zamora F
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Oeno One
País: N/D
Títol: Impacts of added oenological tannins on red wine quality to counteract Botrytis infection in Merlot grapes
Autors: Gancel, Anne-Laure; Vignault, Adeline; Pilard, Etienne; Miramont, Clement; Jourdes, Michael; Fermaud, Marc; Roudet, Jean; Zamora, Fernando; Teissedre, Pierre-Louis;
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Oeno One
País: N/D
Títol: Sterol composition modulates the response of saccharomyces cerevisiae to iron deficiency
Autors: Jordá T; Rozès N; Puig S
Any: 2021 Clau: Article
Revista: J Fungi (Basel)
País: N/D
Títol: Sterol Composition Modulates the Response of Saccharomyces cerevisiae to Iron Deficiency
Autors: Jordá, Tania; Rozès, Nicolas; Puig, Sergi
Any: 2021 Clau: Article
Revista: J Fungi (Basel)
País: N/D
Títol: Development and evaluation of technological alternatives to reduce the alcohol content and the pH of red wines
Autors: Piccardol, Diego; Zamora, Fernando; Gonzalez-Neves, Gustavo;
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Memoria Investigaciones En Ingeniería
País: N/D
Títol: Oxygen consumption rate of lees during sparkling wine (Cava) aging; influence of the aging time
Autors: Pons-Mercadé P; Giménez P; Gombau J; Vilomara G; Conde M; Cantos A; Rozès N; Canals JM; Zamora F
Any: 2021 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: La fermentació malolàctica en ampolla dels vins escumosos: quins problemes genera i com es poden evitar?
Autors: Daniel Fernández; Cristina Reguant Miranda; Joan-Miquel Canals Bosch; Albert Bordons de Porrata-Doria
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Ace: Revista D'enologia
País: N/D
Títol: La fermentación maloláctica en botella de los vinos espumosos: ¿qué problemas genera y cómo se pueden evitar?
Autors: Daniel Fernández; Cristina Reguant Miranda; Joan-Miquel Canals Bosch; Albert Bordons de Porrata-Doria; Fernando Zamora Martín
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Ace: Revista De Enología
País: N/D
Títol: Influence of grape seeds on wine composition and astringency of Tempranillo, Garnacha, Merlot and Cabernet Sauvignon wines
Autors: Gombau J; Pons-Mercadé P; Conde M; Asbiro L; Pascual O; Gómez-Alonso S; García-Romero E; Miquel Canals J; Hermosín-Gutiérrez I; Zamora F
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Food Science & Nutrition
País: N/D
Títol: The lipid composition of yeast cells modulates the response to iron deficiency
Autors: Jordá T; Romero AM; Perea-García A; Rozès N; Puig S
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Biochimica Et Biophysica Acta-Molecular And Cell Biology Of Lipids
País: N/D
Títol: Influence of supplementing red wine with oak staves of various ellagitannin release potentials and different micro-oxygenation doses on wine colour and phenolic and volatile composition
Autors: Maria Navarro; Adela Mena Morales; Thomas Giordanengo; Sergio Gómez Alonso; Esteban García Romero; Francesca Fort; Joan Miquel Canals; Isidro Hermosín Gutiérrez; Fernando Zamora Marín
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Journal International Des Sciences De La Vigne Et Du Vin
País: N/D
Títol: Influence of supplementing red wine with oak staves of various ellagitannin release potentials and different micro-oxygenation doses on wine colour and phenolic and volatile composition
Autors: Navarro M; Mena A; Giordanengo T; Gómez-Alonso S; García-Romero E; Fort F; Canals JM; Hermosín-Gutíerrez I; Zamora F
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Oeno One
País: N/D
Títol: Basal catalase activity and high glutathione levels influence the performance of non-Saccharomyces active dry wine yeasts
Autors: Torrellas M; Rozès N; Aranda A; Matallana E
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Food Microbiology
País: N/D
Títol: Oenological tannins to prevent Botrytis cinerea damage in grapes and musts: Kinetics and electrophoresis characterization of laccase
Autors: Vignault A; Gombau J; Jourdes M; Moine V; Canals JM; Fermaud M; Roudet J; Zamora F; Teissedre PL
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: Impact of enological tannins on laccase activity
Autors: Adeline Vignault, Olga Pascual, Michaël Jourdes, Virginie Moine, Marc Fermaud, Jean Roudet, Joan-Miquel Canals Bosch, Pierre-Louis Teissedre, Fernando Zamora Marín
Any: 2019 Clau: Article
Revista: JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN
País: N/D
Títol: Molecular characterization of Vitis vinifera L. local cultivars from volcanic areas (Canary Islands and Madeira) using SSR markers
Autors: Gemma Marsal; Juan Jesús Méndez Siverio; Josep Maria Mateo Sanz; Sergi Ferrer Soler; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín; Francesca Fort Marsal
Any: 2019 Clau: Article
Revista: JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN
País: N/D
Títol: Measurement of the interaction between mucin and oenological tannins by Surface Plasmon Resonance (SPR); Relationship with astringency
Autors: Gombau, J.; Nadal, P.; Canela, N.; Gomez-Alonso, S.; Garcia-Romero, E.; Smith, P.; Hermosin-Gutierrez, I.; Canals, J. M.; Zamora, F.
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: Influence of oenological tannins on malvidin-3-O-monoglucoside copigmentation in a model wine solution
Autors: Gombau, Jordi; Vignault, Adeline; Pascual, Olga; Gomez-Alonso, Sergio; Garcia-Romero, Esteban; Hermosin, Isidro; Canals, Joan Miguel; Teissedre, Pierre-Louis; Zamora, Fernando;
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Oeno One
País: N/D
Títol: Molecular characterization of Vitis vinifera L. local cultivars from volcanic areas (Canary Islands and Madeira) using SSR markers
Autors: Marsal, Gemma; Mendez, Juan Jesus; Mateo, Josep Maria; Ferrer, Sergi; Canals, Juan Miguel; Zamora, Fernando; Fort, Francesca;
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Oeno One
País: N/D
Títol: Determinación de la tasa de consumo de oxígeno por parte de una levadura seca inactivada (LSI) seleccionada para proteger al vino de la oxidación
Autors: Pere Pons; Jose Maria Heras; Nathalie Sieczkowski; Joan Miquel Canals; Fernando Zamora Marín
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Enología Del Siglo Xxi
País: N/D
Títol: Influence of the use of unripe grapes to reduce ethanol content and pH on the color, polyphenol and polysaccharide composition of conventional and hot macerated Pinot Noir and Tannat wines
Autors: Piccardo D; Favre G; Pascual O; Canals J; Zamora F; González-Neves G
Any: 2019 Clau: Article
Revista: European Food Research And Technology
País: N/D
Títol: Impact of Must Replacement and Hot Pre-Fermentative Maceration on the Color of Uruguayan Tannat Red Wines
Autors: Piccardo, Diego; Gonzalez-Neves, Gustavo; Favre, Guzman; Pascual, Olga; Miguel Canals, Joan; Zamora, Fernando;
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Fermentation
País: N/D
Títol: Magnesium enhances dehydration tolerance in Schizosaccharomyces pombe by promoting intracellular 5¿-methylthioadenosine accumulation
Autors: Roca-Domènech G; Poblet M; Rozès N; Cordero-Otero R
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Yeast
País: N/D
Títol: Occurrence and enological properties of two new non-conventional yeasts (Nakazawaea ishiwadae and Lodderomyces elongisporus) in wine fermentations
Autors: Ruiz J; Ortega N; Martín-Santamaría M; Acedo A; Marquina D; Pascual O; Rozès N; Zamora F; Santos A; Belda I
Any: 2019 Clau: Article
Revista: International Journal Of Food Microbiology
País: N/D
Títol: Copigmentation of malvidin-3-O-monoglucoside by oenological tannins: Incidence on wine model color in function of botanical origin, pH and ethanol content
Autors: Vignault A; Gombau J; Pascual O; Jourdes M; Moine V; Canals JM; Zamora F; Teissedre PL
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Molecules
País: N/D
Títol: Impact of enological tannins on laccase activity
Autors: Vignault A; Pascual O; Jourdes M; Moine V; Fermaud M; Roudet J; Canals JM; Teissedre PL; Zamora F
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Oeno One
País: N/D
Títol: Polyphenolic Compounds, Antioxidant And Cardioprotective Effects of Pomace Extracts from Feteasca Neagra Cultivar
Autors: Balea S.S., Pârvu A.E., Pop N., Marín F.Z., Pârvu M.
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Oxidative Medicine And Cellular Longevity
País: N/D
Títol: Study of the interaction of anthocyanins with phenolic aldehydes in a model wine solution.
Autors: Escott C, Morata A, Zamora F, Loira I, Del Fresno J, Suárez-Lepe J
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Acs Omega
País: N/D
Títol: Influence of the volatile substances released by oak barrels into a Cabernet Sauvignon red wine and a discolored Macabeo white wine on sensory appreciation by a trained panel
Autors: Navarro M; Kontoudakis N; Gómez-Alonso S; García-Romero E; Canals J; Hermosín-Gutíerrez I; Zamora F
Any: 2018 Clau: Article
Revista: European Food Research And Technology
País: N/D
Títol: Influence of the volatile substances released by oak barrels into a Cabernet Sauvignon red wine and a discolored Macabeo white wine on sensory appreciation by a trained panel
Autors: Navarro, M., Kontoudakis, N., Gómez-Alonso, S., García-Romero, E., Canals, J.M., Hermosín-Gutíerrez, I., Zamora, F. (
Any: 2018 Clau: Article
Revista: European Food Research And Technology
País: N/D
Títol: Enhancing the tolerance of the Starmerella bacillaris wine strain to dehydration stress
Autors: Roca Domènech G., López Martínez G., Barrera E., Poblet M., Rozès N., Cordero-Otero R.
Any: 2018 Clau: Article
Revista: ANNALS OF MICROBIOLOGY
País: N/D
Títol: Enhancing the tolerance of the Starmerella bacillaris wine strain to dehydration stress
Autors: Roca Domènech G; López Martínez G; Barrera E; Poblet M; Rozès N; Cordero-Otero R
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Annals Of Microbiology
País: N/D
Títol: Metabolism of Schizosaccharomyces pombe under reduced osmotic stress conditions afforded by fed-batch alcoholic fermentation of white grape must
Autors: Roca-Domènech G, Cordero-Otero R, Rozès N, Cléroux M, Pernet A, Mira de Orduña R
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Food Research International
País: N/D
Títol: Regulation of yeast fatty acid desaturase in response to iron deficiency
Autors: Romero A., Jordá T., Rozès N., Martínez-Pastor M., Puig S.
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Biochimica Et Biophysica Acta-Molecular And Cell Biology Of Lipids
País: N/D
Títol: Chemical characterization, antioxidant properties and oxygen consumption rate of 36 commercial oenological tannins in a model wine solution
Autors: Vignault A., González-Centeno M.R., Pascual O., Gombau J., Jourdes M., Moine V., Iturmendi N., Canals J.M., Zamora F., Teissedre P.L.
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: The effect of supplementation with three commercial inactive dry yeasts on the colour, phenolic compounds, polysaccharides and astringency of a model wine solution and red wine
Autors: Elena González Royo; Mireia Esteruelas; Nikolaos Kountoudakis; Francesca Fort Marsal; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Journal Of The Science Of Food And Agriculture
País: N/D
Títol: Innovaciones en enología
Autors: Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Ace: Revista De Enología
País: N/D
Títol: Innovacions en enologia
Autors: Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Ace: Revista D'enologia
País: N/D
Títol: The effect of supplementation with three commercial inactive dry yeasts on the color, phenolic compounds, polysaccharides and astringency of a model wine solution and red wine
Autors: González-Royo E, Esteruelas M, Kontoudakis N, Fort F, Canals JM, Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
País: N/D
Títol: The effect of supplementation with three commercial inactive dry yeasts on the colour, phenolic compounds, polysaccharides and astringency of a model wine solution and red wine
Autors: González-Royo E; Esteruelas M; Kontoudakis N; Fort F; Canals J; Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Journal Of The Science Of Food And Agriculture
País: N/D
Títol: Innovaciones en la estabilización tartárica del vino
Autors: Joan-Miquel Canals Bosch, Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Ace: Revista De Enología
País: N/D
Títol: Levaduras secas inactivadas en el tiraje de vinos espumosos
Autors: Laura Medina Trujjillo; Elena González Royo; Nathalie Sieczkowski; José María Heras Manso; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: LA SEMANA VITIVINÍCOLA
País: N/D
Títol: Levaduras secas inactivadas en el tiraje de vinos espumosos
Autors: Laura Medina Trujjillo; Elena González Royo; Nathalie Sieczkowski; José María Heras Manso; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: La Semana Vitivinícola
País: N/D
Títol: Physicochemical Characterization of the Foam of White and Rosé Base Wines for Sparkling Wine Production (AOC Cava)
Autors: Laura Medina Trujjillo; Pau Matias Guiu; Francisco López Bonillo; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: American Journal Of Enology And Viticulture
País: N/D
Títol: Local cultivars of Vitis vinifera L. in Spanish Islands: Balearic Archipelago
Autors: Marsal G., Bota J., Martorell A., Canals J.M., Zamora F., Fort F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: SCIENTIA HORTICULTURAE
País: N/D
Títol: Local cultivars of Vitis vinifera L. in Spanish islands: Balearic Archipelago
Autors: Marsal G; Bota J; Martorell A; Canals JM; Zamora F; Fort F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Med Image Comput Comput Assist Interv
País: N/D
Títol: Effect of sequential inoculation (Torulaspora delbrueckii/Saccharomyces cerevisiae) in the first fermentation on the foaming properties of sparkling wine
Autors: Medina-Trujillo L., González-Royo E., Sieczkowski N., Heras J., Canals J., Zamora F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
País: N/D
Títol: Physicochemical Characterization of the Foam of White and Rose Base Wines for Sparkling Wine Production (AOC Cava)
Autors: Medina-Trujillo L., Matias-Guiu P., López-Bonillo F., Canals J., Zamora F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE
País: N/D
Títol: Comparative Polyphenolic Content of Grape Pomace Flours from 'Fetească neagră' and 'Italian Riesling' Cultivars
Autors: Muncaciu, Maria L.; Zamora Marin, Fernando; Pop, Nastasia; Babes, Anca C.;
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca
País: N/D
Títol: Improved method for the extraction and chromatographic analysis on fused-core columns of occurring ellagitannins in oak-aged wine
Autors: Navarro M, Kontoudakis N, Canals JM, García-Romero E, Gómez-Alonso S, Zamora F, Hermosín-Gutiérrez I
Any: 2017 Clau: Article
Revista: FOOD CHEMISTRY
País: N/D
Títol: Improved method for the extraction and chromatographic analysis on a fused-core column of ellagitannins found in oak-aged wine
Autors: Navarro M; Kontoudakis N; Canals J; García-Romero E; Gómez-Alonso S; Zamora F; Hermosín-Gutiérrez I
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: Oxygen consumption rates by different oenological tannins in a model wine solution
Autors: Pascual O, Vignault A, Gombau J, Navarro M, Gómez-Alonso S, García-Romero E, Canals JM, Hermosín-Gutíerrez I, Teissedre PL, Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: FOOD CHEMISTRY
País: N/D
Títol: Oxygen consumption rates by different oenological tannins in a model wine solution
Autors: Pascual O; Vignault A; Gombau J; Navarro M; Gómez-Alonso S; García-Romero E; Canals JM; Hermosín-Gutíerrez I; Teissedre PL; Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Llibres / Books 
2017 2018 2019 2020 2021
Capítols de Llibre / Book chapters 
2017 2018 2019 2020 2021
Títol: Una experiencia de valoración del grado de internacionalización de los estudios para trabajar en un mundo global: ¿qué competencias?, ¿qué formación?
Autors: Pilar Iranzo García; Anna Ardévol Grau; Natàlia Català Torres; Montserrat Poblet Icart
Any: 2018 Clau: Book Chapters
Títol: Assessing the level of internationalization of studies for working in a globalized world: Which competences and what training?
Autors: Pilar Iranzo García; Anna Ardévol Grau; Natàlia Català Torres; Montserrat Poblet Icart
Any: 2017 Clau: Book Chapters
Títol: Una experiència de valoració del grau d¿internacionalització dels estudis per treballar en un món global: Quines competències, quina formació?
Autors: Pilar Iranzo García; Anna Ardévol Grau; Natàlia Català Torres; Montserrat Poblet Icart
Any: 2017 Clau: Book Chapters
Altres Documents / Other documents 
2017 2018 2019 2020 2021
Patents Sol.licitades / Patents 
2017 2018 2019 2020 2021
Congressos / Conferences 
2017 2018 2019 2020 2021