Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Recerca > Química Quàntica

Departament de Química Física i InorgànicaRecerca

Química Quàntica

El Grup de Química Quàntica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) té una tradició força llarga, amb una activitat investigadora que es va iniciar al final de la dècada de 1970.

L’objectiu principal del GQQ és contribuir a la comprensió de l’estructura electrònica i les propietats derivades d’aquesta en una gran varietat de sistemes, tots ells relacionats per un tret comú: la seva complexitat.
Les actuals línies de recerca en el grup comprenen aspectes com l’anàlisi i el modelatge de mecanismes de reacció catalitzats en fase homogènia i heterogènia, l’estudi de reaccions fotoquímiques, l’interpretació de fenòmens espectroscòpics, les propietats redox o el comportament magnètic de diversos materials, des de molècules a clusters i sòlids.
El Prof. Josep M. Poblet és actualment el director del grup. Anteriorment, ho van ser el Prof. Enric Canadell (1979-1983) i la Prof. Rosa Caballol (1983-2008).

El GQQ pertany al Departament de Química Física i Inorgànica i desenvolupa les seva activitat a la Facultat de Química. El grup també forma part de la Xarxa de Referència d'R+D+I de Química Teòrica i Computacional.

Recentment, el GQQ va ser auditat i va rebre el certificat ISO9001, el qual és atorgat per l’agència alemanya de qualitat TÜV Rheinland.

  • Grup de Química Quàntica
    Departament de Química Física i Inorgànica
  • Marcel·lí Domingo s/n,
    43007 Tarragona Spain
  • Phone: 977 55 95 70 / 977 55 95 69
    Fax: 977 55 95 63

Informació