Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Recerca > Materials Catalítics en Química Verda

Departament de Química Física i InorgànicaRecerca

Materials Catalítics en Química Verda

El grup de recerca “Materials Catalítics en Química Verda” (GreenCat) de la Universitat Rovira i Virgili es va crear l'abril del 2011. Està format per investigadors de l’Àrea de Química Inorgànica del Departament de Química Física i Inorgànica que fan recerca sobre l’ús de noves tecnologies, com les microones o els ultrasons, en la preparació i modificació de materials per a la seva utilització com a catalitzadors en reaccions d’interès industrial i mediambiental.

En els projectes de recerca que desenvolupem integrem molts dels principis que defensa la “Química Verda”. Així, disminuir el consum energètic i minimitzar la generació de residus en els processos són els principals objectius en que es fonamenta la recerca del grup cercant contínuament noves rutes catalítiques alternatives als mètodes clàssics de síntesi per tal d’obtenir processos més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. El finançament de la recerca es realitza a través de projectes públics i es complementa amb contractes amb empreses.

Entre els objectius del grup estan també la formació d’investigadors a través de la realització de tesis doctorals de recerca, tan fonamental com aplicada, i la transferència tecnològica i assessorament tècnic a empreses. A més a més, apostem decididament per col·laborar amb altres grups de recerca tan de la URV com d’altres Universitats per tal de generar sinèrgies que permetin desenvolupar projectes multidisciplinars que donin encara més valor als resultats de la recerca. En aquest context, el grup de recerca GreenCat forma part del centre de recerca EmAS.


BUSQUEM CANDIDATS AMB BON EXPEDIENT ACADÈMIC PER SO·LICITAR UNA BECA EN CONVOCATÒRIES COMPETITIVES
enllaç

Informació