Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada

Departament d´InfermeriaBenvinguda

El Departament d'Infermeria situat al Campus Catalunya, es l'encarregat de promoure tant la formació bàsica com la post-bàsica dels professionals de la infermeria mitjançant l'oferta de cursos de Màster, Postgraus i de cursos d' Extensió universitària amb un caràcter interuniversitari, interdepartamental i interdiciplinar.

Des del Departament d'Infermeria es promou la formació de grups de recerca i de treballs d'investigació en el camp de la infermeria.

Novetats

El Congrés SECIP premia un treball de la Unitat de Cuidatges Intensius Pediàtrics de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

La professora i estudiant de Doctorat del Programa Infermeria i Salut del Departament d'Infermeria, Patricia Rubio, amb la col·laboració de Leticia Bazo Hernández, Sagrario Chacón, María Jiménez Herrera, María José Muñoz i Xavier García Alarcón, va obtenir el Premi a la segona millor Comunicació Oral amb el treball "Análisis fenomenológico de las experiencias vividas por las familias en una unidad de cuidados intensivos pediátricos" al Congrés SECIP, organitzat per la Sociedad Española de Cuidados Intensivos Pediátricos y Neonatales, a Granada el Maig d'aquest any.

Podeu trobar més informació mitjançant la difusió feta a la web de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron (a l'apartat de notícies), a més de a diferents xarxes socials. En aquest link podeu consultar la notícia.

Professores del Departament d'Infermeria són guardonades amb beques PERIS, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

El passat dia 26 es va celebrar l'acte de lliurament de les beques PERIS otorgades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Entre els guardonats hi ha la Dra. Carme Berbis, la Sra. Laura Ortega i la Sra. Elena Solà, que han presentat el seus projectes a través del Institut de Recerca Pere Virgili. Totes tres són infermeres de l'Hospital Universitari Joan XXIII, de l'Hospital Psiquiatric Universitari Institut Pere Mata i de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, respectivament.

Aquestes infermeres són professores del Departament d'Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili, compartin la seva activitat assistencial amb la docent i investigadora. Felicitats!

Un estudi de la URV sobre el dolor dels neonats és guardonat amb el Premi Cinca Piqué d'Infermeria

El treball de recerca APANICU 1.0.: Sistema automàtic per a la valoració del dolor en neonats a les unitats de cures intensives neonatals, de l'infermer Josep Oriol, estudiant de doctorat del Departament d'Infermeria i actualment infermer del Servei d'Urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus, ha guanyat el premi Cinca Piqué d'Infermeria, valorat en 1000 euros.

L'APANICU és un prototip dissenyat per valorar el dolor dels nounats a les unitats de cures intensives mitjançant càmeres instal·lades a les incubadores dels nounats.

L'accèssit del Cinca Piqué ha estat per el treball Postcuidadors familiars. Estudi qualitatiu sobre la reconstrucció de la vida quotidiana, de l'infermer doctorat Gerard Mora i les professores de la URV Carme Ferré i Pilar Montesó.

El web del projecte "cuidadoras crónicos" guanya el premi d'investigació en Infermeria Comunitària "Antonio Galindo"

El passat divendres 7 octubre el treball de recerca “Diseño del servicio web www.cuidadorascronicos.com y análisis del uso y de la efectividad para cuidadoras de personas con problemas crónicos de salud” va obtenir el premi d’investigació en Infermeria Comunitària “Antonio Galindo” lliurat pel col·legi d’infermeria de Cáceres en el marc del congreso nacional de Enfermería comunitaria celebrat a Burgos. Va recollir el premi la Dra. Mar Lleixà Fortuño, directora territorial d’infermeria de l’ICS a Terres de l’Ebre i professora associada del Departament d’infermeria de la URV i investigadora principal del projecte, aquest projecte va estar becat a la convocatòria 2012 de ayudas a proyectos de investigación en salud, finançat amb 21719,5 € per l’ Instituto de Salud Carlos III, Ministerio de Ciencia e Innovación i fondo europeo de desarrollo regional (FEDER). És un projecte multicèntric, liderat pel Departament d’Infermeria de la URV.

La resta de l’equip investigador son: Ferré-Grau Carme, Albacar-Riobóo Núria, Rodero-Sánchez Virtudes, García-Martínez Montserrat, Vives-Relats Carmen, Boqué-Cavallé Montserrat, Salvadó-UsachsTeresa, Espuny-Vidal Cinta, Marqués-Molías Luís, Lluch-Canut Teresa, Roldán-Merino Juan Francisco, Martínez-Riera José Ramón, Saavedra-Llobregat María Dolores, Carrión-Robles Trinidad, Martí-Arques Rut, Lorca-Cabrera Jael, Berenguer-Poblet Marta, Puig-Llobet Montse, Miguel-Ruiz Dolors.

L’objectiu del projecte és d’oferir suport a les cuidadores de persones amb problemes crònics de salut, s’ha dissenyat, implementat i avaluat el web cuidadorascronicos. És un web d’accès lliures i acreditat per HONcode, com a recurs complementari a l’atenció presencial. El web està inclós a la Fundació TicSalut, i a OPIMEC Observatorio de Prácticas Innovadoras en el Manejo de Enfermedades Crónicas Complejas.

Actualment hi ha 40.973 usuàries de les quals han realitzat 47.222 sessions. El 88% de les usuàries tenen menys de 54 anys, i són dones en un 73%. Hi ha 512 usuàries registrades a la zona privada del web.

Fa pocs dies ens van comunicar que el projecte continuista “Efectividad de un programa para fomentar la Salud mental Positiva mediante la Web y APP "cuidadoras crónicos": Ensayo clínico aleatorizado”, ha estat becat a la convocatòria 2016 de ayudas a proyectos de investigación en salud, per l’ Instituto de Salud Carlos III, Ministerio de Ciencia e Innovación i fondo europeo de desarrollo regional (FEDER).

Dediquem el premi a totes i tots els cuidadors.


VINE I CONEIX-NOS!

Informació