Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada

Centre de Recerca en Economia i Sostenibilitat (ECO-SOS)Presentació

El Centre de Recerca en Economia i Sostenibilitat (ECO-SOS), creat el 2020, és un centre ubicat al Departament d'Economia de la Universitat Rovira i Virgili. Aquest centre ha estat creat a partir d'un centre de recerca anterior, el Centre de Recerca en Economia Industrial i Economia Pública (CREIP), fundat el 2010.

L'ECO-SOS compta amb un equip de més de quaranta investigadors d'àrees diverses al voltant de l’economia i la sostenibilitat. Aquestes línies de recerca poden agrupar-se en les següents: Economia Ambiental i Climàtica, Economia de la Salut, Economia Regional i Urbana, Educació i Mercat de Treball, Empresa i Innovació, Energia i Recursos Naturals, Organització Industrial, Política Econòmica i Sostenibilitat, Teoria de Jocs i Conflictes Ambientals, i Transport i Turisme.

Destaquem

6ª JORNADA SOBRE TERRITORI I INFRAESTRUCTURES DEL CREIP: Situació i Estratègies de Futur del Port de Tarragona

Taula rodona en la que van participar José Llorca Ortega, president de Puertos del Estado, Josep Andreu Figueras, president del Port de Tarragona, Fernando I. González Laxe, catedràtic de la Universidade da Coruña, ex-president de Puertos del Estado i ex-president de la Xunta de Galicia, Pilar Tejo Mora-Granados, sòcia directora de Teirlog Ingeniería i directora tècnica de Shortsea Promotion Center Spain i Carles Segura, director d'Infraestructures de l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Activitat organitzada pel CREIP juntament amb la Cambra de Comerç de Reus.

Reus, 24 de novembre de 2017 a les 9 hores del matí a la Cambra de Comerç (Carrer Boule, 2)

XERRADA D'ECONOMIA DEL CREIP 2017-2018

El Sr. Josep Francesc Font Màñez, Director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, va donar una conferència amb el títol "El repte energètic en un model de societat sostenible" el dia 7 de novembre de 2017, a les 12 del migdia, a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa de Reus.

XERRADA D'ECONOMIA DEL CREIP 2016-2017

El Sr. Víctor Grífols Roura, President i CEO de Grífols S.A., va donar una conferència amb el títol "Grifols, de empresa familiar a compañía global" el dia 9 de novembre de 2016, a les 12 del migdia, a la Sala de Graus de la Facultat d'Economia i Empresa de Reus.

Eleccions a director o directora del CREIP

Resolució del director del Centre de Recerca en Economia Industrial i Economia Pública, CREIP, de data 13 d’octubre de 2016, per la qual es convoca l’elecció del director o directora al CREIP.

Data d'aprovació 13-10-2016

Documents Convocatòria

Proclamació definitiva de candidats

V Jornada sobre Territori i Infraestructures del CREIP

"Situació i Estratègies de Futur de l'Aeroport de Reus"

El passat 7 de juliol en col.laboració amb la Cambra de Comerç de Reus i dins del marc de la V Jornada sobre Territori i Infraestructures del Centre, va tenir lloc un debat sobre el futur de l'Aeroport de Reus. Hi van participar: Jordi Candela (Director d'Aeroports de Catalunya), Xavier Fageda (Professor d'Economia del Transport a la UB), José Espartero (Manager de Marketing i Vendes a Espanya i Portugal de Ryanair) Carlos Medrano (Soci Director de Micael Consulting i ex-Director General d'AENA) i Issac Sanromà (President de la Cambra de Comerç de Reus), va actuar com a moderador Ricardo Flores-Fillol, secretari del CREIP.

INFER 18th Annual Conference, June 8th-10th 2016

El Workshop va comptar amb la participació de Guillem López Casasnovas, Thierry Mayer i Diego Puga. Va tenir lloc els dies 8,9 i 10 de juny a la Facultat d'Economia i Empresa de Reus

2a. TROBADA D'ECONOMIA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI-UNIVERSITAT D'ALACANT

23-24 de maig a la Sala de Graus de la Facultat d'Economia i Empresa

XERRADA D'ECONOMIA DEL CREIP

El Dr. Antón Costas Comesaña, Catedràtic de la UB i President del Cercle d’Economia va fer una conferència sobre “El futuro del crecimiento: A propósito de España y Europa”, el dia 14 de desembre de 2015. El tema de aquest conferència era l’estratègia que pot permetre un creixement de l’economia espanyola en la situació actual.

IV Jornada sobre Territori i Infraestructures del CREIP

"Implicacions econòmiques d'una Catalunya independent"

El passat 22 de juny en el Centre de Lectura de Reus, dins del marc de la IV Jornada sobre Territori i Infraestructures del centre, va tenir lloc un debat sobre el que caldria esperar si Catalunya s'independitzes, des d'una visió tècnica, basada en arguments econòmics. Els participants a la taula van ser: Núria Bosch (Universitat de Barcelona), Ángel de la Fuente (FEDEA), Elisenda Paluzie (Universitat de Barcelona) i José Vicente Rodríguez (Universitat d'Edimburg), va actuar com a moderador Ricardo Flores-Fillol, secretari del CREIP.

Premi d'Investigació de la Fundació SGAE

L'estudiant de doctorat i membre del CREIP Eva Coll Martínez ha rebut el premi d'investigació de la Fundació SGAE a la realització de tesis doctorals. El seu treball porta com a títol “Essays on location patterns of creative industries” i té com a principal objectiu l’anàlisi i la identificació dels factors que possibiliten la implantació i el creixement de les indústries culturals i creatives a escala local.

Més informació

Inauguració del curs acadèmic 2014-15 del CREIP a càrrec del Dr. Guillem López Casasnovas

"Una nova mirada a l'estat del benestar: del welfare al workfare"

La conferència inaugural presentada pel Dr. Guillem López Casasnovas, Catedràtic de la UPF i conseller del Banc d'Espanya, va tenir lloc el dijous 30 d'octubre, a les 12 del migdia, a la sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa.

Més informació

Terceres Jornades sobre Territori i Infraestructures del CREIP: l'impacte de Barcelona World

Més informació

La jornada va tenir lloc el dia 1 d'octubre al Centre de Lectura de Reus a les sis de la tarda: hi van participar Francesc Damià Calvet, Director de l'Institut Català del Sòl (INCASOL); Octavi Bono, Gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Francesc Vives, Gerent de l'Associació Empresaris d'Hostaleria de Tarragona; Antonio Russo, professor de la Facultat de Turisme i Geografia; i com a moderador Juan Antonio Duro membre del CREIP.

Inauguració del curs acadèmic 2013-14 del CREIP a càrrec del Dr. Joan Hortalà

La conferència inaugural  "Crisi i política anticíclica" , presentada pel Dr. Joan Hortalà, President de la Borsa de Barcelona, va tenir lloc el dijous 17 d'octubre, a les 12 del migdia, a la Sala de Graus de la Facultat d'Economia i Empresa

 
                                         

II Jornada Tècnica del CREIP

"Les infraestructures i equipaments turístics com  a eina de desenvolupament territorial" .

L'acte va comptar amb la participació de Salvador Anton, degà de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV; Choni Fernández, directora de serveis centrals  de Port Aventura; Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i Pere Granados, alcalde de Salou. Va estar moderat per Juan Antonio Duro (CREIP, URV)

Reus, 23 de maig de 2013, Sala de Graus de la Facultat d'Economia i Empresa

Acte inaugural del curs acadèmic 2012-13 del CREIP  a càrrec del M. Hble. Sr. Jordi Pujol

La conferència inaugural, que portava per títol “Política i cultura del no”. va comptar amb la participació del M. Hble. Sr. Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat de Catalunya (1980-2003).

L'acte va tenir lloc el dimarts 2 d’octubre de 2012, a les 12 del migdia, a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de Reus.

Jornada tècnica "El sector aeroportuari: nous reptes i noves estratègies de futur"

Va comptar amb la participació d'Ofelia Betancor (Professora Titular, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria), Cristina Casamitjana (Responsable d'Ensenyament, Centre d'Estudis Superiors de l'Aviació), Jordi Candela (Director d'Aeroports de Catalunya) i fou moderat per Ricardo Flores (CREIP,URV).

L'acte va tenir lloc el dia 14 de juny, a les 17.00h, a la Sala de Graus de la Facultat d'Economia i Empresa.

Principals Projectes de Recerca

Congestió viària en conglomeracions urbanes: Situació i propostes per a una ciutat sostenible (Xavier Fageda Sanjuan i Ricardo Flores-Fillol, Obra Social Fundació 'LA CAIXA')

"Clusterization", terciarization and relocation: emerging questions in the location economic activities (RE)LOCATION (Josep-Maria Arauzo-Carod, Ministerio de Economía y Competitividad)

Diseño de instituciones económicas en una economía global (Bernd Theilen, Ministerio de Economía y Competitividad)

Indicadores de Sostenibilidad Internacional: Análisis cuantitativos e implicaciones de política (Juan Antonio Duro, Ministerio de Economía y Competitividad)

Economía, Medio Ambiente y Políticas Correctoras: Un enfoque multidisciplinar de equilibrio general (Maria Llop, Ministerio de Economía y Competitividad)

Gender Diversity as a Determinant Innovation: An Analysis of the Impact of Gender Diversity on Firm Innovation (Mercedes Teruel Carrizosa, Ministerio de Economía y Competitividad )

(RE)localización de actividades productivas: modelización de la dependencia espacial en datos flujos longitudinales y de marcos institucionales alternativos  (LMiquel Manjon Antolin, Ministerio de Economía y Competitividad )

Effort, information and expectations as determinants of school success: an empirical analysis in the context of secondary education (Luís Díaz, Obra Social Fundació 'LA CAIXA'

Sostenibilidad, equidad y comparabilidad internacional: Medición, factores explicativos e implicaciones de política (Juan Antonio Duro, Ministerio de Economía y Competitividad)

Diseño Institucional bajo la influencia de factores políticos (Bernd Theilen, Ministerio Economia y Competitividad)

Las Políticas ambientales europeas en España: Una evaluación a través de un anàlisis económico tecnológico multidisciplinar (Maria Llop Llop, Economia y Competitividad)

Análisis del equilibrio general de impuestos ambientales definidos en función de la huella de carbono de productos y servicios. AEGIAHC (Maria Llop, Ministerio de Ciencia e Innovación)

Determinantes, consecuencias económicas y remedios del fracaso escolar: Un análisis aplicado y experimental en el ámbito de la educación secundaria y superior. DROPOUTSCHOOL (Luís Díaz, Ministerio de Ciencia e Innovación)

Economic governance: instituciones privadas y públicas. (Matthias Dahm, Ministerio de Ciencia e Innovación)

La (Re) Localización de la actividad productiva: Modelización y análisis empírico con datos individuales y geográgicamente agregados. RELOCATION (Miquel Manjón, Ministerio de Ciencia e Innovación)

Provisión de incentivos en instituciones económicas. (Bernd Theilen, Ministerio de Ciencia e Innovación)

Turismo, medioambiente y política. (Juan Antonio Duro, Ministerio de Ciencia e Innovación)

Estructura de mercado y dinámica empresarial: factores determinantes de la innovación empresarial en las manufacturas y los servicios españoles. (Agustí Segarra, Ministerio de Ciencia e Innovación)

Més projectes

Vine a conèixer-nos


Informació