saltar al contingut principal
Cercar
URV

Gertrude Elion

Data de naixement i/o mort:
1918 - 1999 Nova York.
Premi Nobel de Medicina o Fisiologia.
Destacada per...
el descobriment de nous fàrmacs i les seves investigacions.

Va néixer el 23 de Gener de 1918 a Nova York. Ja als 15 anys va entrar al Hunter College i es va graduar summa cum laude el 1937. Després es va graduar a la Universitat de Nova York. Durant la seva carrera va treballar com a professora a l'Institut i com a química analítica. Contractada per Burroughs-Wellcome el 1944, va començar a treballar investigant sobre la biosíntesi dels àcids nucleícs i els enzims que els embolcallen. Aquí és quan, Gertrude i els seus col·laboradors comencen a fabricar noves formes de fàrmacs que ajudaven a solucionar moltes necessitats mèdiques del moment i que beneficiaven als pacients, en una mesura clarament visible.
El 1967 fou nomenada Cap del Departament de Teràpia Experimental, fins el 1983, quan es va retirar. També fou part activa de l’Associació Americana per l'Estudi sobre el Càncer, concretament formant part de la Direcció i dels Comitès dels programes, i entre els anys 1983-84 ocupà el càrrec de residenta. També va ser membre activa de la Societat Americana de la Leucèmia.
El 1988 va compartir el Premi Nobel de Medecina o fisiologia amb George Hitchings i Sir James Black. Elion continuà la seva tasca d’investigació a l'Organització Mundial de la Salut. Morí el 21 de febrer de 1999 a la ciutat de Chapel Hill, població situada a l'estat nord-americà de Carolina del Nord