saltar al contingut principal
Cercar
URV

Bettina Von Arnim

Data de naixement i/o mort:
1785 – 1859, Alemanya
Destacada per...
ser una dona polifacètica i per les relacions d'amistat que va conrear, com ara amb Goethe i Beethoven.

Bettina Brentano von Arnim (Comtessa d'Arnim), nascuda Elisabeth Catharina Ludovica Magdalena Brentano, va ser una escriptora i pensadora alemanya del Romanticisme. Està directament relacionada amb els escriptors Clemens Brentano i Achim von Arnim: el primer era el seu germà, el segon el seu marit. La seva filla Gisela von Arnim també va ser una important escriptora.
L'any 1811 es va casar amb el famós poeta romàntic Achim von Arnim. Van viure a Berlín, i tingueren set fills. Achim morí l'any 1831, però Bettina va mantenir una activa vida pública. Va escriure i va publicar fins el 20 de gener de 1859, quan va morir envoltada pels seus fills.
Dona polifacètica, Bettina Brentano fou escriptora, compositora, cantant, il·lustradora, mecenes de joves artistes i activista social. Fou l'arquetip del zeitgeist de l'era romàntica, i la cruïlla de moltes relacions entre diverses i importants figures artístiques. És principalment coneguda per les relacions que va conrear. Va mantenir una gran amistat amb Goethe i Beethoven, i intentà bastir una relació artística entre ambdós. Molts destacats compositors de l'època, com ara Robert Schumann, Franz List, Johanna Kinkel i Johannes Brahms, van admirar el seu esperit i els seus talents. El seu estil compositiu va ser poc convencional, en barrejar-hi els seus elements favorits de la tradició —música popular i temes històrics— amb les noves harmonies, llargues frases i improvisacions modernes.