saltar al contingut principal
Cercar
URV

Grethe Schütte‐Lihotzky

Data de naixement i/o mort:
1897–2000, Viena (Àustria)
Destacada per...
Ha passat a la hitòria pel seu disseny de la "Cuina Frankfurt"

Grethe Schütte‐Lihotzky va ser la primera arquitecta austríaca. El seu treball més important, pel que va passar a la història, va ser la “cuina Frankfurt” Va fer‐se famosa, també, pel seu disseny d’un barri de 10.000 habitatges socials a Frankfurt, on es van aplicar tècniques noves com la prefabricació d’elements constructius, la disminució de la superfície de l’espai útil per habitatge, l’ús d’elements compactes per a l’emmagatzematge, etc.
La Cuina Frankfurt es va popularitzar ràpidament, era barata i estava pensada per la nova dona moderna, amb la intenció de facilitar la seva feina i millorar la seva posició social, ja que així disposava de més temps lliure per a poder desenvolupar una activitat professional fora de la llar. És el primer model de cuina compacta, on totes les parts estan perfectament integrades i adaptades en el mínim espai possible. La seva obra es va exposar per primer cop l’any 1993 al Museu de les Arts Aplicades de Viena.
A més, Grethe era afiliada del Partit Comunista i va ser activista en el moviment de resistència nazi, fet que li va costar quatre anys de presó.