saltar al contingut principal
Cercar
URV

Calendari 2010 Dones Químiques


DESCARREGA'T EL NOSTRE CALENDARI 2010 DE LES DONES QUIMIQUES

Quan la Universitat Rovira i Virgili es va dotar del I Pla d'Igualtat (2007-2010), va assumir, ens d'altres, l'objectiu de fer visible l'aportació femenina en totes les branques del coneixement. Malgrat que durant molt de temps ningú no es va plantejar la possibilitat d'escriure una història de la ciència que inclogués la participació de les dones, avui en dia es inqüestionable aquesta presència en la història de la producció de coneixement. Es tracta però d'una feina inacabada. Falten moltes vides de científiques per explorar, dones esforçades i valentes que han estat ocultades en el procés de reconeixement de la seva feina.

Aquest any 2010, amb motiu de la declaració institucional que fa la Universitat Rovira i Virgili com a Any de les Dones i les Ciències, l'Observatori de la Igualtat ha produït un calendari dedicat a les Dones Químiques, amb 12 biografies d'aquestes científiques. Aquesta iniciativa es proposa com a continuació a la realitzada durant l'any 2009, quan es va celebrar l'Any Internacional de la Astronomia a través de la col·laboració amb el programa "Ella és una astrònoma" (AIA-IYA2009)i amb el que es va editar un calendari sobre les dones astrònomes a la Història.

Amb aquest calendari, des de l'Observatori de la Igualtat volem contribuïr amb la igualtat entre homes i dones, un dels objectius de desenvolupament del Mil·leni de la ONU,  també volem promoure la participació de les dones en la química i recolzar la formació de joves investigadores i tecnòlogues. Aquesta calendari engega una iniciativa, que vol tenir continuïtat els anys successius, per ajudar a construir el passat de les dones científiques. 

DESCARREGA'T EL NOSTRE CALENDARI 2010 DE LES DONES QUIMIQUES