saltar al contingut principal
Cercar
URV

FAQ - TRAINEESHIPS


 1. Puc fer una estada de pràctiques si no he participat a la convocatòria que correspon?
 2. Qui busca l'empresa d'acollida i gestiona l'admissió?
 3. Puc rebre una compensació econòmica per les tasques que desenvoluparé?
 4. No puc fer l'acceptació/rebutjar de la plaça a través de l'Espai de l'estudiant de mobilitat
 5. Puc ampliar el període de l'estada?
 6. Quin finançament puc obtenir?
 7. M'han informat que se m'ha concedit una plaça de mobilitat, com faig l'acceptació?
 8. He fet l'acceptació i no veig que la meva sol·licitud hagi canviat d'estat
 9. Puc renunciar a fer la mobilitat?
 10. Em facilitarà allotjament l’empresa d’acollida?
 11. S'ha de pagar alguna cosa a l'empresa d'acollida?

1.- Puc fer una estada de pràctiques si no he participat a la convocatòria que correspon?

Sí, en aquest cas cal que emplenis el document IC-4 i IC-5 que trobaràs en aquest enllaç, /mobility/models.html aquest document te l’ha de signar l’empresa de destí, el coordinador de pràctiques de la URV i el degà o director del teu centre.

2.- Qui busca l'empresa d'acollida i gestiona l'admissió?

És l'estudiant qui ha de buscar l'empresa o institució on realitzar les pràctiques, així com de la tramesa de la documentació que us puguin exigir. Pots demanar assessorament a la persona responsable de pràctiques del teu centre o al teu coordinador de mobilitat. Consulta aquí informació sobre ofertes i programes disponibles o també empreses on han acollit companys/es en anys anteriors.

Pujar

3.- Puc rebre una compensació econòmica per les tasques que desenvoluparé?

Sí, però no és obligatori, encara que l'empresa pot considerar alguna ajuda addicional en concepte de gratificació, abonaments de transport, de menjar, descomptes en allotjament, etc. Aquest ajut és compatible amb la beca Erasmus.

Pujar

4.- No puc fer l'acceptació/rebutjar de la plaça a través de l'Espai de l'estudiant de mobilitat

Envia'ns un correu electrònic a mobility.internship(ELIMINAR)@urv.cat dient si acceptes o rebutges la plaça assiganda, que podràs consultar a la Resolució provisional de la convocatòria.

'variable_pujar'

5.- Puc ampliar el període de l'estada?

Sí, la durada de la mobilitat ha de ser d’un mínim de 2 mesos i d’un màxim de 12 mesos (mai més enllà del 30 de setembre del curs següent).

Per sol∙licitar l’ampliació ens has de fer arribar a mobility.internship(ELIMINAR)@urv.cat el formulari Full Incidències (Erasmus / MOU) abans de la finalització de l’estada prevista.
 

Pujar

6.- Quin finançament puc obtenir?

Si has participat en la convocatòria de mobilitat corresponent, pots optar al finançament d'Erasmus+ o de MOU, segons si la teva destinació és en un país de la UE o de fora. També pots complementar aquesta ajuda amb altres convocatòries de beques que es van convocant. Per més informació i estar al dia de les beques disponibles, entra a l'apartat Finançament de convocatòria Erasmus+ / MOU.

Pujar

7.- M'han informat que se m'ha concedit una plaça de mobilitat, com faig l'acceptació?

Entra a l'aplicatiu d'Acceptació online, segueix els passos indicats i puja la documentació sol·licitada: còpia del DNI/NIE en vigència per les dues cares i còpia de la primer pàgina de la llibreta bancària.

Pujar

8.- He fet l'acceptació i no veig que la meva sol·licitud hagi canviat d'estat

Espera a què es gestioni la teva acceptació. Si continues veient que no ha canviat l'estat d'Acceptat a Confirmat, envia un correu electrònic a mobilityinternship(ELIMINAR)@urv.cat comentant el teu cas.

Pujar

9.- Puc renunciar a fer la mobilitat?

Si t'ha sorgit qualsevol inconvenient i has de renunciar a la teva plaça de mobilitat de pràctiques, cal que ens facis arribar el full de renúncia al correu electrònic mobility(ELIMINAR)@urv.cat.

Pujar

10.-Em facilitarà allotjament l’empresa d’acollida?

L’empresa no està obligada a facilitar-te allotjament. No obstant això, algunes empreses solen proporcionar informació, i, en alguns casos, ofereixen fins i tot places en les seves pròpies residències, pel que és aconsellable que et posis en contacte amb el responsable de gestió de pràctiques de l'empresa.

Pujar

11. S'ha de pagar alguna cosa a l'empresa d'acollida?

No, no hauries per què pagar per realitzar les pràctiques. De totes maneres, hauries de consultar amb l'empresa d'acollida abans de la teva estada, per si demana alguna
quantitat per assegurança addicional, allotjament, etc.